DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

Mit gondolnak a riválisok a Ferrari tempójáról?

Daniel Ricciardo és Felipa Massa szerint is a vártnál nagyobb mértékben fejlődött a maranellói F1.es csapat, noha az igazi tempót csak a versenyt is rendező Barcelona fogja megmutatni.

Meglepő teljesítménnyel rukkolt elő a Ferrari Jerezben, hiszen a négyből három napot is ők uraltak, ami a tavalyi szenvedés után kecsegtető előjel lehet a továbbiakra. Sokan úgy vélik, hogy a csapat valóban előrébb lépett, mások azt mondják, ezek csak úgynevezett „kirakatkörök” voltak.

Mindenesetre Daniel Ricciardo és Felipe Massa is úgy gondolja, hogy mostantól nem lehet leírni őket, de csak a barcelonai tesztek fognak igazi bizonyságot adni arról, hol is állnak a mezőnyben. A Red Bull-pilóta az Ausztrál Nagydíj hivatalos podcastjében beszélt Jerezről. „Ismerjük a Mercedes köreit és a tempót, melyet a Ferrari mutatott – jónak tűnnek” – mondta a 25 éves pilóta.



„Hogy őszinte legyek, nem várunk kevesebbet a Mercedestől a jövőben, és a Ferrari is nagyon erősnek mutatkozik. Most jónak tűnnek, de ez csak egy dolog. Még az év elején járunk, Jerez amúgy sem egy olyan pálya, ahol versenyt rendeznek, és soha sem vezetünk 5-6 fokban az idény alatt – és a pálya is nagyon nyers volt még.”

Ricciardo hozzátette, hogy talán versenykörülmények között változni fognak a dolgok. „Eddig minden rendben, de ugyanez lesz majd élesben is? Úgy gondolom, Barcelona egy lépéssel közelebb visz minket az igazsághoz. De ezt leszámítva, jó formában vannak.”

Felipe Massa is osztotta kollégája nézetét. „Még csak a tesztek első néhány napján vagyunk túl, és nagyon hosszú még az út, amely a csapatok előtt áll. Úgy gondolom, hogy ezek a csapatok, amelyek jó idő futottak – mint például a Ferrari –, ha Barcelonában is ilyen jól teljesítenek, akkor kezdhetünk el azon gondolkodni, hogy igen, ott lesznek az elején. De még túl korán van ehhez” – vélekedett a brazil pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: