DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Tényleg kék lett az új Sauber-Ferrari!

A Sauber is megmutatta az első képeket 2015-ös F1-es autójáról, mellyel kapcsolatban mindenkit az érdekelt elsődlegesen, hogy milyen lesz a színe, szakít-e a Sauber a fekete-fehér dizájnnal?

A Lotus és a McLaren után harmadikként mutatta be hivatalosan 2015-ös versenygépét a Sauber pénteken magyar idő szerint 10 órakor – más csapatokat is láthattunk már, de a Mercedes még nem tartott hivatalos bemutatót, míg a Force India csak a festését leplezte le egyelőre.

Sauber_C34_Ferrari_Side



A Sauber istálló a mostanában megszokott trendeknek megfelelően online mutatta be versenygépét, melyre komoly feladat vár. Tavaly ugyanis az istálló történetének leggyengébb szezonját teljesítette, - egyetlen pontot sem szerezve a bajnokság tizedik helyén végzett a 2012-ben még sokszor dobogókért harcoló svájci csapat. A C34-esnek ezen kell változtatnia, persze a pilótákon is sok múlik majd...

A Sauber volt a másik csapat a Toro Rosso mellett, mely mind a két versenyzőjét lecserélte: Sutil és Gutierrez távozott, a helyükre a caterhames Marcus Ericsson és a tavaly a Williams harmadik versenyzői pozícióját betöltő Felipe Nasr érkezett. Bár mindketten komoly támogatást hoznak, melyre a Sauber rá is van szorulva, Nasr esetében a kiváló utánpótlás-eredmények is igazolják a döntést.

A csapatfőnök elsősorban versenyzőiről beszélt a bemutató után, az újonc Felipe Nasr azt mondta, hogy elsődleges célja, hogy visszavigye a Saubert a pontszerzők közé, s természetesen Marcus Ericsson is beszélt céljairól, ahogy a Ferraritól érkező tartalék, Raffale Marciello is. Az autóról részletes elemzésünk itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: