DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kazár Miklós: Szinte azonnal előjött belőlem a régi tudás

Noha a másfél évvel ezelőtti súlyos sérülést okozó bukása után megfogadta Kazár Miklós, hogy többet nem ül fel quadra, az elmúlt hétvégén mégis elindult az országos bajnokság miskolci fordulóján.

A Pro Racers pilótája hamar visszaszokott a versenygépre – nem csoda, hisz többszörös magyar bajnok ebben a szakágban is –, és a nap végén a második helyet szerezte meg. A jó szereplésen felbuzdulva bejelentette, hogy a bajnokság novemberi záró futamon is rajthoz áll.

2016-kazar-miki-quad2



Ki ne emlékezne a másfél évvel ezelőtti quad balesetre – Húsvét vasárnapján, Miskolcon –, melyben Kazár Miklós a karját törte, amelynek köszönhetően szinte az egész évet orvos felügyelet mellett versenyezhette végig a 2015-ös rallye-bajnokságot. Nos, akkor megfogadta a Pro Racers pilótája, hogy többet nem ül quadra, és ezt a fogadalmát az elmúlt hétvégéig tartotta is az ebben a szakágban is többszörös magyar bajnok versenyző. Ám a szíve visszahúzta a salakra, így az idei bajnokság miskolci futamán, engedve a szervezők invitálásának, rajthoz állt, és másfél éves szünet után azonnal a második helyen végzett a lengyel quadosokkal megerősített mezőnyben.

2016-kazar-miki-quad3

– Sosem fogom elfelejteni a tavalyi balesetemet, éppen ezért sokáig távol is tartottam magam a quados versenyektől. Ám Miskolcon egyszerűen nem mondhattam nemet a szervezőknek, és leporoltam magam és a quadom, és rajthoz álltam. Az első futamon még olyan teljesítményt nyújtottam, mint az a bokszoló, aki hosszú kihagyás után lép újra szorítóba, és kell egy kis idő, amíg lepereg róla a ringrozsda. A másodiktól már előjött már a bennem lévő tudás, és végül a második helyen zártam. Nem titkolom, ismét megcsapott a quadozás szele, így azt elhatároztam, hogy az utolsó, novemberi bajnoki futamon rajthoz állok, aztán majd meglátom, lesz-e további folytatás – jelentette ki Kazár Miklós, aki rallye versenyautóját, a Ford Fiesta R5-öst is salakra vitte egy bemutató erejéig. Mint elárulta, az autósok küzdelmében nem vett részt, ám annak nagyon örül, hogy csapattársa, Friedmann Zsolt nyerte el a Miskolci Salakkirály címet. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: