DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

DTM: Elkopott Paffett előnye, Rast duplázott

Végigdominálta a DTM nürburgringi hétvégéjét az audis René Rast, miközben a bajnokságot vezető Gary Paffettnek egy elbaltázott kiállás után a középmezőnyből kellett felzárkóznia. Szoros a bajnokság.

A tegnapi diadal után vasárnap ismét René Rast ünnepelhetett futamgyőzelmet a DTM nürburgringi állomásán. A címvédő a pole-pozícióból rajtolva Gary Paffett és Lucas Auer korai támadásait is visszaverte, onnantól pedig fokozatosan húzott el a Mercedesektől. Auert nem sokkal később Timo Glock egy előzési kísérlet során megforgatta, aminek egy mezőny végére visszacsúszott Mercedes és egy áthajtásos büntetést elszenvedő BMW lett az eredménye.

Paffett ma nem lesz elégedett csapatával, a Mercedes szerelői ugyanis elrontották a tabellát vezető pilóta bokszkiállását, aki a bakit követően egészen a középmezőnybe csúszott vissza. Az élen autózó Rast ekkor már háborítatlanul haladt idei harmadik futamgyőzelme felé, innentől csak az volt kérdés, hogy a dobogó maradék két fokára kik fognak felférni. 

 dtm-rast-nurburgring-win



Az ideiglenesen második helyen álló Bruno Spengler a kiállásokat követően előbb Paul di Resta, majd a kétszeres bajnok Marco Wittman ellen is elveszített egy-egy pozíciót, így Rast, di Resta, Wittmann sorrendben futott be az első három autó, őket követte Spengler.  

Paffett az elbaltázott kiállás után az ötödik pozícióba tudott felkapaszkodni, így pontelőnye két egységre olvadt di Restával szemben. A hatodik Augusto Farfus, a hetedik pedig Phillip Eng lett, aki a harmadik rajtkockából indulva ma hátrafelé lépdelt. A nyolcadik helyen befutó ex-F1-es Pascal Wehrleint két ügye miatt utólag vizsgálja a versenyirányítás.

Auer végül célba sem ért, a mercedeses hét körrel a vége előtt a pálya szélén parkolt le.

A verseny végeredménye:

dtm-nurburgring-vasarnap-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: