DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Norbi nem tudott hasznot húzni a pole-ból

A magyar pilóta bár az első rajthelyről indulhatott a Kamion Eb harmadik hungaroringi futamán, nem tudta kihasználni a pozíció nyújtotta előnyt, és a második helyen zárta a megmérettetést.

Norbi beragadt a rajtnál, így a mögüle induló Jochen Hahn el tudott menni mellette, és már Adam Lacko is fenyegette az egyes kanyar felé menet, de a magyar pilóta meg tudta tartani pozícióját. A parázs rajtot a szombati futamoktól eltérően biztonsági autózás követte: Norbi folyamatosan tartotta az egy másodperc körüli különbséget német riválisához képest, mögötte ugyanekkora távolságban autózott Lacko Freightleinerjével.



A verseny felénél nőttek a versenyzők közötti különbségek - igazi csata csak a negyedik helyért zajlott Anthony Janiec, Ryan Smith és Stephanie Hahm között - utóbbinak sikerült megelőznie az OXXO Racing pilótáját, így a dobogósok mögötti pozícióját őrző Janiec fellélegezhetett. Sőt, Smith folyamatosan szakad le az éllovasoktól, és az utolsó körre már a 8. helyen találta magát. Norbi hiába próbálta lefaragni a különbséget Hahn-hoz képest, így újabb ezüstéremmel gazdagította hungaroringi kollekcióját - a harmadik helyen Adam Lacko zárt.

„Tudtam, hogy a rajtnál bajban leszünk, mert az idei év szinte összes futamán előfordult, hogy nehéz volt megtartani a pozíciónkat” - kezdte nyilatkozatát a futam után Norbi. „Még a rajtot egy kicsivel én is kaptam el jobban, hiszen láttam Jochen kabinját eltűnni mellettem, de aztán be tudott jönni elém, és lezárta a belső ívet. Ezt követően csak a második helyet tudtam megtartani, és összességében elég jól alakult a verseny - nem volt gond a gumikkal, az autó stabilnak éreztem. A hátsó, kanyargós részen jók voltunk, a kigyorsításokon viszont nem annyira. Dolgozni kell rajta, hiszen az új kamion, valamint a fejlesztgetett motor ötödik versenye volt ez idén. De nagyon sok van még hátra, a gépben pedig hatalmas fejlesztési potenciál rejlik, és remélem, hogy ezentúl meg tudom tartani a pole-pozíciókat úgy,, hogy az első helyen jöhessek be.” - tette hozzá a magyar versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: