DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Felvonulással érkezik a Hungaroringre a Kamion-Eb

Augusztus 27-28. között ismét hazánkba látogat a Kamion EB és Fesztivál. Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnokunk is versenybe száll a bajnoki címért. Egy látványos felvonulás keretében 15 versenykamion, 13 GT3-as sportautó és 13 Suzuki Europe Cup autó pedig már csütörtök délután kigördül az 56-osok terére, ahol Kiss Norbi is dedikál a versenyhétvége előtt.

Csütörtökön versenykamionok és Blancpain GT sportkocsik kíséretében hivatalosan is megnyitották az augusztus 27-28-ai mogyoródi II. Kamion EB és Fesztivált. A sajtóeseményen Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a tavalyi hatalmas sikereknek köszönhetően idén még nagyobb fesztivállal készülnek a Hungaroringen. A kamionsport legkiemelkedőbb eseményén közel 50 ezer szurkolóra számítanak, akik látványos versenyeken drukkolhatnak majd hazánk büszkeségének, Kiss Norbinak.

Kamion_EB_2



Őry Tamás kiemelte, hogy egy különleges díjjal is készülnek idén a versenyzőknek a legendás kamionversenyző, Krasznai János tiszteletére.

„Tavaly Krasznai János még díjat adott át a fesztiválon, de sajnos ő már nem lehet köztünk, ezért emlékére megalapítottuk a Krasznai János-díjat, amit szombaton és vasárnap is a versenynap legjobb köridejét elérő pilótának adunk majd át. A tavalyi évhez képest a fantasztikus kamionünnep egyébként még egy szinttel feljebb lépett, ugyanis a már hagyományos betétfutam, a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív verseny, a több mint 6000 lóerős luxusautókat felvonultató Blancpain GT Series is eljön Magyarországra, hogy most először a Hungaroringen is bemutatkozzon a II. Kamion EB és Fesztiválon. A rendhagyó futamon a leggyorsabb luxusautók versengenek majd az első helyekért. Ahogy tavaly, úgy idén is megnyitjuk a paddock területét, ahol a jeggyel rendelkezők betekinthetnek a kulisszák mögé is. Természetesen a családbarát rendezvényen színes családi-és gyermekprogramokkal, hangulatos kísérőrendezvényekkel, számos újdonsággal és baráti árakkal várunk mindenkit a hétvégén, melyen úgy néz ki, idén az időjárás is kegyes lesz hozzánk” – mesél az augusztus 27-28-ai II. Kamion EB és Fesztivál eseményeiről Őry Tamás.

Kamion_EB_3

Ma délután 17 órától egy különlegességgel is készülnek az autósport szerelmeseinek, ugyanis 15 versenykamion, 13 Blancpain luxusautó és 13 Suzuki Europe Cup autó gördül ki a Hungaroringről, hogy egy szenzációs hangulatú ingyenes felvonulás keretében érkezzen meg 17:30 körül az 56-osok terére. Az ünnepi konvoj rendőri felvezetéssel az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon és a Hősök terén keresztül gördül be saját kerekein a Felvonulási térre, ahol Kiss Norbi versenykamionjával is lehet majd fotózkodni. A nagyszabású előeseményen utoljára vásárolhatják meg a vendégek elővételes jegyeiket, valamint Kamion EB és Fesztiválos póló is kapható lesz, melyre egy Kiss Norbi aláírást is be lehet gyűjteni egészen 20 óráig.

Kamion_EB_1

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen különleges eseményen is találkozhatok a szurkolókkal a verseny előtt, melyre gőzerővel készülök a tavalyi sikerek után. Ez a változás éve, új csapattal, a Tankpool24-gyel és új autóval, egy Mercedes-szel vágtam neki az idei szezonnak. Úgy gondolom, hogy jót tett nekem ez a váltás, eddig sikerült várakozáson felüli eredményeket elérnem, már háromszor állhattam fel a dobogóra és bízom benne, hogy a Hungaroringen ez a szám csak még magasabb lesz. Az autón a hosszú nyári szünet alatt is sokat fejlesztettünk, így a Mercedes most a leggyorsabb. Köszönöm az eddigi szurkolást, remélem, hogy a magyar pályán rekordszámú drukker előtt sikerül meghálálnom a támogatást. Remélem, hogy ha idén nem is, de 2018-ban már újra a dobogó legfelső fokáért harcolhatok majd” – mosolyog Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnokunk.

A rendezvényen Sam Smith, a Kamion EB promóter cégének, az ETRA-nak képviselője is megjelent, aki elmondta, hogy nagyon boldog, hogy sorozatban másodszor is elhozták Magyarországra a futamot, majd hozzátette, hogy az idei év az egyik legjobb a verseny történetében, hisz az első és második helyezettet csupán egy pont választja el egymástól. A mezőnyben idén 16 kamion kap helyet, valamint a szervezők újdonságként egy Fan Village-t is kialakítanak a paddock területén, ahol személyesen is találkozhat a közönség a versenyzőkkel.

A csütörtök délelőtti sajtóeseményen jelen volt Dr. Bodor József, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese, aki elmondta, hogy a Hungaroringre idén is ingyenes buszokkal juthatnak majd ki a szurkolók az Árpád-hídtól, valamint a H8-as hév is sűrűbben fog közlekedni a kényelmes közlekedés érdekében.

Hétvégén tehát újra hazánkba érkezik a II. Kamion EB és Fesztivál. Szurkoljunk együtt a Hungaroringen Kiss Norbinak augusztus 27-28. között.

További részletek és jegyvásárlás: https://kamionfesztival.hu/ 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: