DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Újra magyar Európa-bajnokot avatnak gokartban?

A DD2-es kategóriát előző évben uraló Kancsár Ferenc győzelemmel tornázta magát vissza a bajnokság második pozíciójába. Spanyolországban minden egyes felvonást megnyert.

Tavaly a magyar Kancsár Ferenc uralta a DD2-es gokartkategória nemzetközi versenyeit: megnyerte a Rotax Max Euro Challenge bajnoki címét és a Portugáliában rendezett Rotax Világdöntőt is. Az európai széria 2016-os szezonjának címvédőként vágott neki, az év első két versenye azonban nem indult tökéletesen a magyar versenyző számára. A spanyolországi Zuerában aztán fordult a kocka, Kancsár 100 %-os teljesítményt nyújtott a hétvégén, ezzel jelentősen megnőttek esélyei a bajnoki cím újbóli megszerzésére.



63.096-os idővel pole-pozíciót szerzett az időmérőn, megnyerte az előfutamokat, majd rajt-cél győzelmet szerzett az elődöntőben. Hétvégéjét a döntő megnyerésével koronázta meg, harc csak a második pozícióért folyt, amelyért négyen viaskodtak – Kevin Ludi szerezte meg végül a helyezést.

A bajnokságot a spanyol versenyt megelőzően még Lukasz Bartoszuk vezette, gyenge szereplése azonban a negyedik pozícióba vetette vissza. A vezetést 253 ponttal Ludi vette át, őt mindössze 12 egységgel követi az elődöntőben és döntőben maximális pontot bezsebelő Kancsár. Egyetlen forduló van még hátra a bajnokságból, a francia verseny augusztus 22. és 28. között: Salbris-ban a 21 éves magyar gokartos némi hátrányból indul, mégis jó esélye lesz arra, hogy visszahódítsa a Euromax bajnoki címét. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: