DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Szoros McLaren-győzelem a bathursti 12 óráson

Egészen a befutóig izgalmas küzdelmet hozott a bathursti 12 órás viadal, amelyet végül alig egy másodperces előnnyel a Shane Gisbergen, Alvaro Parente, Jono Webb összeállítású Tekno McLaren nyert meg.

Február első hétvégéjén került sor az egyik legismertebb hosszútávú versenyre, a bathursti 12 órás viadalra. A Mount Panorama Circuit ezúttal is izgalmas küzdelmet hozott: a győzelemért folyó csatában négy egység tudott körön belül maradni. Közülük a legnehezebb dolga a Tekno Autosports 59-es rajtszámú McLarenjének volt a legnehezebb dolga, az utolsó két órában ugyanis számos tényező hátráltatta őket.

Bathurst_McLaren



Az egész kálvária egy rosszul sikerült bokszkiállással kezdődött, amelyet ráadásul zöld zászlós jelzés alatt kellett végrehajtaniuk, mivel az előző biztonsági autós fázis nem tartott elég sokáig ahhoz, hogy Shane van Gisbergen átvehesse a volánt. A kiállás után ráadásul csak nehezen indult az autó, az egészet tetézendő pedig bokszutca-áthajtásos büntetést kaptak, amiért túl nagy sebességgel közlekedtek a pitlane-en.

Van Gisbergen ennek ellenére sem került körhátrányába, s mivel a hátralévő időben már csak kétszer álltak ki, sikeresen átugrotta a 2-es számú Phoenix Audit, a 10-es M-Sport Bentley-t és a versenyt addig vezető 1-es Nissan GT-R-t. Az utóbbit vezető Chiyo azonban nem hagyta magát, folyamatosan közeledni próbált a Tekno McLarenre, ám végül utolérnie már nem sikerült: Van Gisbergen 1,276 másodperces előnnyel szelte át a célvonalat a félnapos viadal végén. Az utolsó dobogós helyezést végül a Bentley zsebelte be a többek között Markus Winkelhockot is a soraiból tudó Audi előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: