DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A kéztörés sem állítja meg a kis Schumit

Jó hírek érkeztek a Red Bull Ringen kéztörést szenvedő Mick Schumacherről: a hétszeres világbajnok F1-es legenda fiának egyetlen versenyhétvégét sem kell kihagynia sérülése miatt.

A hétszeres világbajnok legenda fia, Mick Schumacher, aki első formulaautós szezonjában a német F4-es bajnokságban vitézkedik, a Red Bull Ringen két nagyobb balesetet is elszenvedett, melyek közül a másodikban eltörte a kezét, amikor egy riválisával ütközött nem sokkal a leintés előtt, s a bokszutca falának ütközött.

A sérülés miatt kérdéses volt, hogy a fiatal német versenyző részt vehet-e a most hétvégén sorra kerülő belgiumi fordulón, ám csapata, a Van Amersfoort Racing (ahol többek közt Max Verstappen is versenyzett az elmúlt évben) jó hírekről számolhatott be hétfő délután. Az orvosok megadták az engedélyt arra, hogy Mick Schumacher rajthoz álljon Spában.

A fiatal tehetség jelenleg egy futamgyőzelmet szerezve a kilencedik helyen áll a széria összetettjében 28 ponttal – hátránya 46 egység a listavezető Joel Eriksson mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: