DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Utoljára tesztelt a versenyszezon előtt a B3 Racing

Ma tartotta a versenyszezon indulása előtti utolsó tesztjét a B3 csapata a Hungaroringen. A SEAT Cupracerek mellett ezúttal két Suzuki versenyautóval is teszteltek, méghozzá a csapat saját tehetségkutató versenyén legjobb eredményt elért ifjoncokkal.

Jövő hétvégén, Franciaországban, a Le Castellet-i aszfaltcsíkon startol a SEAT LEON Eurocup idei mezőnye, ahol a B3 Racing két pilótája, Bús Edina, és a túraautó kategóriában idén debütáló Fekete Dominik is rajthoz áll majd. A Marseille-től ötven kilométerre lévő Circuit Paul Ricard pályán – mely már látott nagy versenyeket, hisz járt már ott a WTCC, a Moto GP és a Forma1 mezőnye is – a SEAT Cupracerek először versenyeznek majd. A B3R autói már versenyállapotban vannak, ugyanis a jövő heti szabadedzésen már csak a pálya-specifikus finomhangolások maradnak.

b3r_teszt_0416_1



 

Nehézséget jelent, hogy még nem versenyeztünk ezen a helyszínen, igaz vesenyzőink szimulátoron már sokszor „bejárták” a pályát. Edina és Dominik is remek formában van, amit az is mutat, hogy egyéni legjobb idejüket autózták mai teszt napunkon. – mondta el a SEAT versenyautókról a csapat vezető mérnöke, Bári Dávid.

A tavalyi szezonban már értékes tapasztalatokat szerző Bús Edina számára is új lesz a pálya, a futamra készülve csupán szimulátoron ismerkedett vele:

Nagyon várom, hogy elinduljon a szezon. A téli felkészülés alatt rengeteg munkát végeztem, végeztünk, hogy maximálisan felkészültek legyünk a versenyekre. Remélem ez majd az eredményekben is megmutatkozik. – mesélt bizakodva a várakozásairól a kétszeres Lotus Ladies Cup bajnok.

b3r_teszt_0416_2

A B3 csapatához idén igazolt fiatal versenyző, akinek élete első túraautó versenye lesz, a franciaországi futamot nagy izgalommal és lelkesedéssel várja, hogy éles helyzetben is kipróbálhassa magát:

Az idei lesz az első túraautós sorozatom. A pályák is újdonságot jelentenek számomra, de úgy érzem, hogy a felkészülésem jól sikerült, most már az autót is „magaménak” érzem és a csapattal is egyre jobban összecsiszolódunk.

A B3 Racing egyedi tehetségkutató kezdeményezéssel kiválasztott ígéretes jelöltjei is újabb tesztelési lehetőséget kaptak ma a Hungaroringen, ahol két Suzuki Swift RCM versenyautóval a legjobb eredményeket elért fiatal pilóták is tesztelhettek.

Szintén jövő hétvégén indul a Suzuki RCM Kupa, melyen a B3 Racing is saját versenyezőket indít majd, így az első futamon akár már az újonnan kiválasztott pilóták is debütálhatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: