DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Az F1-es pilóta, aki szellentőgépet tervezett

Nem friss történet, de valószínűleg sokan nem hallottak még róla: van egy sokszoros F1-es futamgyőztes, aki nem csupán szenvedélyesen gyűjti a „pukizógépeket”, de egyet ki is fejlesztett – saját hangokkal!

A tavalyi év elején az azóta már egy daytonai győzelemmel is gazdagodó Jordan Taylor rántotta le a leplet a 2016-ban Daytonában és Sebringben a csapattársaként induló Rubens Barrichello kevéssé ismert titkáról.

A népszerű brazil, Michael Schumacher egykori csapattársa ugyanis nem csupán a versenyzésben jeleskedik, hanem egy ettől teljesen eltérő területen is: Barrichello lelkesen gyűjti az úgynevezett szellentőgépeket, „karrierje” során már legalább egy tucat különböző darabot birtokolt ebből a különös szórakoztatóipari termékből.

barrichello-allo

A Mester munka közben


Barrichello azonban nem elégedhetett meg annyival, hogy gyűjti ezeket, úgy döntött, hogy kifejleszt egy sajátot. Taylor szerint már 37 különböző hangot rögzített (saját forrásból!), melyek hat került be a mesterműbe.

Bár még mindig van némi kétségünk a sztori valóságtartalmát illetően, az örök mókamester Rubinhóról tökéletesen el tudjuk képzelni ezt a dolgot…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: