DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Melyik számban indulnának a WTCC-sek az olimpián?

Az olimpiai lázban az ember hajlamos eltűnődni azon, mely sportágban szerepelne, ha ő is kint lenne a játékokon. Számos WTCC-pilóta, köztük Nagy Dani árulta el dédelgetett álmát a sorozat hivatalos oldalának.

 Rob Huff: Nem vagyok tipikus futó, a testfelépítésem nem igazán erre való, ezért azt hiszem, valamelyik dobószámban lennék ott. A kalapács rám vall, kicsit veszélyes, arra vállalkoznék. Vagy valamelyik vízi sportra, bármire, amiben van adrenalin.

Nagy Dani: Nagyon közel állok a vízilabdához a testvérem, Viktor által, aki a magyar csapat kapusa. Én is kipróbáltam már, ezért ha lehetőségem lenne, a vízilabdát választanám.

Tom Chilton: Aranyérmet akarok szerezni, ezt pedig úgy gondolom, íjászatban tudnám elérni, mert mindig eltalálom a cél közepét. Sokat edzek, de az olimpiára napi 10 órát kellene gyakorolni, és nem szabadna 100 kilósnak lenni – tehát az egyetlen módja, hogy aranyérmet nyerjek Nagy-Britanniának, az íjászat lenne.



Gabriele Tarquini: Szeretem az atlétikát, mert színtiszta sport. Fiatal koromban nagyon gyors voltam 100 méteren, az U16-ban döntőbe kerültem Olaszországban. Valódi álmom, hogy az olimpián induljak 100 méteren.

Thed Björk: Mivel a versenyzésben egyéni sportoló vagyok, a hokicsapatban szerepelnék. Csodás lenne olimpiai hokibajnoknak lenni. Svédországban nagy népszerűségnek örvend, de én még sosem játszottam, teljes újdonság lenne. Svédországban bevonul a történelemkönyvekbe, aki igazán jó hokis. Ezt vagy a rúdugrást választanám, mert nagy buli olyan magasra ugrani. Ezt sem próbáltam soha, de fantasztikus lenne.

Hugo Valente: Mint sokan mások, én is néztem a 100 méteres futást, mikor fiatal voltam. Ez a leghíresebb és legnézettebb szám az olimpián, őrületes, amit csinálnak. Nagyon szeretem az úszást is. Bár nem vagyok valami jó, szívesen nézem a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: