DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

A gumirakás, ami akkora, mint az Everest

Különös egyéni rekord felállítására készül ezen a hétvégén a Pirelli, amit még ennél is különösebb módon tálaltak a világ számára: annyi gumit szállítanak, ami toronyba állítva felérné a Föld legmagasabb pontját.

Tyres1



A Pirelli elsődleges és legfontosabb versenysorozata ugyan a Formula-1, de emellett is nagyjából 250 autós-, motoros- és kamionbajnokságot látnak el abroncsokkal világszerte. Ezekben a napokban pedig annyi eseményen kell jelen lenniük, hogy nemes egyszerűséggel versenyrészlegük fennállásának egyik legsűrűbb hétvégéjeként emlegetik a mostanit.

A Német Nagydíj mellett egy másik nagyszabású eseményt is rendeznek ezen a hétvégén a spái 24 órás képében, ahol a Pirelli szintén kulcsszerepet játszik. Elmondásuk szerint csak erre a két helyszínre összesen 16000 abroncsot szállítottak, amelyek mellett 170 szakemberük segédkezik. Ráadásul 200 kilométeres körzeten belül három versenyen is jelen vannak, hiszen Hockenheim és Spa mellett a belgiumi Lommelben zajló motokrossz-vb-n is van érdekeltségük.

Emellett pedig kamionokat kellett indítaniuk a finnországi rali-vb-re, és a hétvége során termékeiket koptatja az aszfalt az USA-ban, Ausztráliában, Argentínában és Kínában is. Közleményük szerint 11 nemzetközi sorozatban vannak jelen ezekben a napokban, amelyek számára összesen 20000 gumit kellett gyártani, és amelyek mellett 250 szakemberük segédkezik.

De nem is annyira a száraz tények az érdekesek, inkább az, hogy mihez hasonlítja a Pirelli ezt a hatalmas gumirakást. Elmondásuk szerint, ha egymásra helyeznénk ezt a 20000 abroncsot, a torony felülmúlná a világ legnagyobb hegyének, a Mount Everestnek a 8850 méteres legmagasabb pontját. Reméljük, azért nem tervezik ezt ténylegesen is megkísérelni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: