DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

A hét sztorija: Lindsey Vonn versenyautót tesztelt

A Red Bullról köztudott, hogy előszeretettel karol fel nagy tehetségeket, de most olyasvalakit ültettek versenyautóba, akire kevesen számítottak: Lindsey Vonnt, az alpesi síelés koronázott királynőjét.

A kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok amerikai síelő az elmúlt hónapokban többször is vendégeskedett a Formula-1 és a MotoGP paddockjában, és mint kiderült, látogatásának komolyabb szándékai voltak, hiszen a 31 éves hölgy valóban érdeklődni kezdett a száguldás egy számára új formája, a technikai sportok iránt.

vonn-talking-to-patrick-friesacher-and-dr

Vonnt az elmaradhatatlan Helmut Marko mellett Patrick Friesacher is tanácsokkal látta el


Az őt szintén szponzoráló Red Bull pedig kapott is az alkalmon és a színfalak mögött összehozott egy tesztet a síelőnő számára az ausztriai Red Bull Ringen, amiről csak utólag értesítették a világot. Vonn szerdán ült a volán mögé, és először egy Formula Renault 2.0-s, majd pedig az erősebb Formula Renault 3.5-ös autóval körözött.

Vonn a télen sípcsontsérülést szerzett egy andorrai síbaleset során, ami miatt az elmúlt hónapokban nem volt aktív, így örül, hogy ilyen módon kezdhette meg visszatérését a sport világába.

„Hihetetlen érzés volt egy versenyautót vezetni. Február óta nem tapasztalhattam meg a sebességet, de ez nagyszerű szórakozást jelentett. A Red Bull Ring az egyik leggyönyörűbb játszótér Ausztriában” - mondta bevetése után Vonn, aki némi párhuzamot is talált az autóversenyzés és a síelés között. „Mindkét sportban megfelelő időzítésre van szükség. Tudni kell, hogy mikor gyorsítsunk, mikor fékezzünk, és hogyan találjuk meg a legjobb íveket.”

A technikai sportok különlegessége, hogy a férfiak és a nők együtt versenyeznek, és napjaink leghíresebb női alpesi sízője is ilyesmi ugrásra készül saját szakágában, ahol ez igzi kuriózumnak számítana, ha megkapná rá az engedélyt. „2019-ben Lake Louisban a férfiak mezőnyében szeretnék versenyezni. A férfiak mindig erősebbek lesznek, mint a nők, de ha egy nő elég edzett, legalább megadhatnák neki a lehetőséget, hogy kipróbálja magát az erősebbik nem tagjai között” - beszélt terveiről a Red Bull honlapján.

Vonn már korábban közölte a világgal, hogy 2019-ben szeretné befejezni pályafutását a síelésben, arra a kérdésre pedig, hogy a mostani teszt után kedvet kapott-e ahhoz, hogy mélyebben beleássa magát az autósportba, rejtélyes választ adott: „2019 után is akciódúsan akarok élni, szóval bármi megtörténhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: