DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Schumacherért is fociznak Vettelék

Az agysérülések kutatására és a fiatalok támogatására gyűjt pénzt Sebastian Vettel és a kosárlabda-szupersztár Dirk Nowitzki, akik az F1-legenda Michael Schumacher előtt is tisztelegnek a gálameccsen.

Július 27-én jótékonysági labdarúgó-mérkőzést rendeznek a mainzi Coface-Arenában, melyen a két csapatot a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, és minden idők egyik legjobb német kosárlabdázója, a 37 esztendős Dirk Nowitzki vezetik.

Az eseményen nem csupán az agysérülések kutatására, valamint a BasKIDball kezdeményezés elősegítésére gyűjtenek pénzt, hanem egyúttal Michael Schumacher előtt is tisztelegnek, erről beszélt a német legenda menedzsere, Sabine Kehm:

schumacher_allo_foci



„Michael hosszú éveken át volt kezdeményezője és összetartó ereje az ilyen jótékonysági mérkőzéseknek, így örülünk, hogy Dirkkel egy igazi látványosságot kínálhatunk a rajongóknak, akiknek szeretnénk megköszönni a támogatásukat” – nyilatkozta a menedzser.

Az 1998 óta a Dallas Mavericks csapatát erősítő, s minden idők egyik legjobb erőcsatárának tartott Nowitzki szintén említést tett Schumacherről: „Követve a Michael Schumacher által megkezdett hagyományt, szeretnénk egyesített erőnkkel támogatni jó és fontos projekteket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: