DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Verstappen alaposan kirúgott a hámból

Tetszik neki a pezsgő íze, vallotta be Max Verstappen, aki Barcelonában először kortyolhatott a habzó italból az F1-es pódiumon. Az igazi ünneplés ezután következett…

Van egy fontos pozitívuma, hogy Max Verstappen megvárta 18 éves korát, amíg megszerezte első Formula-1-es futamgyőzelmét a 2016-os Spanyol Nagydíjon: legálisan felönthetett a garatra, amikor csapatával együtt megünnepelte a történelmi sikert. Az ifjú holland elmondása szerint nem fogta vissza magát.



Egyesek cinikus megjegyzésére, hogy egyáltalán ihatott-e a dobogón pezsgőt, így válaszolt: „Igen. És nagyon jó az íze.” Ami a győzelmekkor megszokott vasárnap esti nagy partit illeti – ebben Verstappennek most volt először része –, így summázta élményeit: „Nagyon jó volt, legalábbis azok a dolgok, amikre emlékszem.”

Mikor néhány órával korábban Verstappen a dobogón állt, édesapja, a pályafutását eddig egyengető Jos sírva fakadt a meghatottságtól. „Kerestem őt, de nem találtam meg a sok ember között. Később azonban láttam őt a felvételen, és nagyon kedves pillanat volt” – mondta minden idők legfiatalabb futamgyőztese. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: