DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Elképesztően sokat keres a Ferrari elnöke

Ha meg szeretnénk tudni, ki keres a legtöbbet az F1-ben, nem a pilóták vagy csapatfőnökök között kell kutakodnunk. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke áll az élen.

A La Repubblica lap, amely a legjobban kereső olasz menedzserek listáját hozta le, 60 millió dolláros fizetést tüntetett fel Sergio Marchionne Ferrari-elnök neve mellett. Ez 16,5 milliárd forintnak felel meg, azaz Marchionne minden nap 45 millió forintot vitt haza 2015-ben. Egy évvel korábban még 38 millió dollárt keresett, a Ferrari-elnöki posztot 2014 végén foglalta el.



Marchionne számos pozíciójának csak egyike (habár kétségtelenül az egyik legfontosabb) a Ferrari elnöki széke: emellett ő a Fiat Chrysler elnöke, a Chrysler csoport elnök-vezérigazgatója és a CNH Industrial elnöke, amelyhez például az Iveco tartozik. A teljes kereset zömét nem is a számos pozícióval járó fizetések, hanem az óriási bónuszok adták, melyeket a vállalatok sikeres eredményeiért kapott.

Összehasonlításként Sebastian Vettel a Ferrarinál 50 millió dollárt keres, míg a becslések szerint Fernando Alonsónak 40, Lewis Hamiltonnak 31 millió dollár üti a markát minden évben.

Szintén pénzügyekkel kapcsolatos hír, hogy Hamilton a Sunday Times listája alapján a leggazdagabb brit sportolóvá vált, miközben Bernie Ecclestone jelentősen szegényedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: