DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Button megerősítette biztonsági személyzetét

A McLaren F1-es pilótáját nemrég érte rablótámadás St. Tropez-i nyaralása alatt, a további ilyen esetek elkerülése érdekében megerősítette biztonsági személyzetét.

Megrendítőek voltak az első hírek a Jenson Buttont ért esettel kapcsolatban: nem is a St. Tropez-i nyaralójukból ellopott vagyontárgyak értéke (kb. 85 millió forint) volt a döbbenetes, hanem a rablás módja. Az elkövetők állítólag altatógázt tettek a lakás légkondicionáló berendezésébe, és amíg Button, felesége, Jessica, és barátaik „békésen” szenderegtek, ők nyugodtan végrehajthatták a rablást. Nem ez az első eset, hogy kirabolták a 35 éves versenyzőt, karrierje kezdetén a mobiltelefonját tulajdonították el Malajziában, de a mostani eset sokkal fájóbb volt, lévén Jessica méregdrága jeggyűrűje is odaveszett.



A következő hírek már azt találgatták, hogy tényleg gáztámadás történt-e – a rendőrség állítása szerint Buttonék képviselője csak azért gyanakodott erre, mert a betörés után a brit nem érezte túl jól magát, ennek eshetőségét azonban gyakorlatilag kizárták. Ennek köszönhetően a McLaren versenyzője a kisebb lelki traumát félretéve akadálytalanul készülhet a Belga Nagydíjra, de nem felejtette el megerősíteni biztonsági személyzetét.

„Az egész incidens óriási sokk volt nekik, így fontos lépéseket tettek a biztonságuk növelése érdekében” – mondta a brit egyik képviselője. „Az egyezség jelenleg diszkrét, de egy különleges biztonsági egység is a részét képezi, amely rajta tudja tartani a szemét mindenen, és a megfelelő technológiával rendelkezik ahhoz, hogy ilyen ne történjen meg ismét. Nem akarnak túlzásba esni, de úgy érzik hogy ez a szükséges lépés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: