DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Elkábították és kirabolták Buttonékat

Rémálomszerűen alakult a nyaralás a 2009-es F1-es bajnok Jenson Button és felesége számára: a gyanú szerint barátaikkal együtt elkábították őket, mielőtt számos ékszert, többek közt Jessica jegygyűrűjét is elvittek a tettesek.

Jenson Button és felesége, Jessica néhány barátjukkal a francia Riviérán nyaraltak, amikor szokatlan rablótámadás érte őket. St. Tropez-i villájukban összesen öten lettek eszméletlenek a feltételezések szerint, aminek okaként arra gyanakodnak, hogy az elkövetők altatógázt tettek a légkondicionáló berendezésbe, mielőtt betörtek, és összesen körülbelül 300 ezer dollár, azaz mintegy 85 millió forint értékű zsákmányukkal távoztak.

A betörés során senki nem ébredt fel, ez is erősíti a gyanút, hogy elkábíthatták a versenyzőt, feleségét és három barátjukat. Button szóvivője a sajtónak is nyilatkozott: „Jenson, Jessica és a barátaik egy bérelt St. Tropez-i villában nyaraltak, amikor hétfő este két ember betört a házba, miközben ők aludtak, és számos ékszert elloptak, köztük, ami a legjobban felkavarta őket, Jessica jegygyűrűjét is.”

button_jessica



„A rendőrség tudatta velünk, hogy ez egyre növekvő probléma e régióban, az elkövetők gyakran odáig mennek, hogy betörés előtt a légkondicionáló rendszer segítségével elgázosítják a kiszemelt áldozataikat. Szerencsére senki sem sérült meg, de aligha meglepő módon mindenkit megrázott az eset.”

Nem Jenson Button az első F1-es versenyző, akit Franciaországban kirabolnak. A tavalyi szezon előtt az azóta tragikusan elhunyt Jules Bianchit Párizsban a nyílt utcán támadták meg, s vették el értékes karóráját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: