DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Bemutatták a Mercedes közúti F1-esét

Különleges várakozás előzte a Project One-t, a márka hiperautóját, amely Formula-1-es technológiát használ, beleértve egy 1000 lóerős motort. Az autót Frankfurtban mutatták be teljes valójában.

A különleges, F1 által inspirált közúti gépet lépésről lépésre ismerhette meg a nagyközönség – néhány hónapja például a hajtásláncot mutatták meg –, a Frankfurti autószalonon, Lewis Hamilton jelenlétében azonban lehullt a lepel a konstrukció egészéről. A Project One-t 1,6 literes, turbófeltöltésű V6-os motor hajtja, amely a hozzátartozó hibrid rendszerrel együtt – a jól ismert MGU-K-val és MGU-H-val – 1000 lóerős csúcsteljesítményre képes.



A sebességmérő 350 km/h-nál áll meg, a 200 km/h-s határ pedig a gyári adatok szerint 6 másodperc alatt elérhető – a Mercedes 0-100-as gyorsulásra nem adott ki paramétert. A lítiumionos celláknak köszönhetően 26 kilométer táv zéró anyagkibocsátással is megtehető.

Természetesen az ár ugyancsak királykategóriás: 2,6 millió euró, azaz 800 millió forint. A megrendelőknek 2019-ig kell várniuk, amíg a modellek legördülnek a gyártósorról, ennek ellenére mind a 275 példányt lefoglalták már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: