DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Pécsen épülnek a miniatűr sportkocsik és F1-esek

Az Amalgam Europe Kft. már egy éve együttműködő partnere az angol alapítású Amalgam Collection csoportnak, amely a világ legpontosabb és részleteiben legtökéletesebb nagy méretarányú autómakettjeit készíti az autógyáraknak, illetve a legigényesebb makettek gyűjtőinek. A cég, illetve a cégcsoport autómakettekkel látja el a F1 csapatokat, a versenyzőket és szponzorokat, valamint a marketing és tervező irodákat, a vezető európai luxus sportautó gyártókat, többek között a Ferrarit, a Bugattit, a Jaguart, a Bentleyt, a Porschet és a Mercedest is.

A Pécsett 2015. november 1-én alakult társaság az első két hónapot az induló gárda széleskörű képzésével töltötte, majd megkezdte az autók építését, melyek közül minden egyes makett kivételes minőségű, kézműves termék. A Pécsett készült modellek már számos Ferrari, Bugatti és Porsche ügyfélnek okoztak örömöt szerte a világban.

A Zsolnay Kulturális Negyedben található Amalgam Europe Kft. tevékenysége tökéletesen illeszkedik a történelmi környezethez, a Zsolnay porcelán egyediségéhez. A kézművesség összeköti a cég termékeit a Negyedben található múzeumok örökségével és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának innovatív törekvéseivel. Az Amalgam Collection olyan, világszínvonalú gyártási egységet kíván létrehozni, melyben a Zsolnay márka hírnevéhez méltán, a technikai innovációt a művészet szolgálatába állítja.



A kézműves makettek építése során élvonalbeli technológia kerül felhasználásra, amikor a nagy autógyártóktól rendelkezésre bocsátott CAD adatok révén számos alkatrészt tekintve egyre gyakrabban 3D nyomtatás kerül felhasználásra.

A jelenlegi, 62 fős létszámot a különböző méretarányú autók gyártása érdekében folyamatosan bővítve, 2017. végéig 120 főre kivánjuk bőviteni.

Jelenleg is építés alatt vannak a Ferrari 2016-os F1-es autói, a Bugatti Chiron és a Porsche 911 GT, a következő néhány hónapban pedig 2017-es F1-es autók várhatók. Egyre több és több modellre érkezik igény a magyarországi, pécsi manufaktúrától, eltökélt szándékunk a világ egyik legkiválóbb autómakett építő központjává válni. A hosszabb távú célok között szerepel a valós méretü F1-es bemutató autók elkészitése, valamint a legnevesebb autógyártók koncepció autóinak az elkészitése. Célkitűzésünk szerint Pécs lesz az európai autóipar autómakett- és tanulmányautó készítésének kiválósági központja.

“Szenvedélyünk a precizitás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: