DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Tour de France-győzelmet ünnepelt a Ford

Team Sky csapat győzelmet aratott a legendás Tour de France kerékpárversenyen. Az elit csapat és első számú versenyzőjük, Chris Froome a csapatot támogató Forddal együtt ünnepelt a párizsi Champs-Élysées sugárúton.

A Ford a Team Sky exkluzív autó- és haszongépjármű-szállítója: a látványos, kék-fekete fényezésű járművek a 2016-os verseny során mindvégig ott voltak az események középpontjában, és a futam összesen 21 szakaszában megbízható támogatást nyújtottak a csapat számára.

A Ford a 2016-os győzelem előtt 50 évvel ünnepelhette utolsó Tour de France-sikerét, amikor a Ford France-Hutchinson kerékpárcsapat versenyzője, a francia Lucien Aimar megnyerte az 1966-os versenyt.

FordCelebratesHistoricTourdeFrance



Az idei Tour de France-győzelem immár a Ford második történelmi diadala Franciaországban, hiszen a márka a 2016-os Le Mans 24 órás verseny GT-osztályában is győzelmet aratott a Ford Chip Ganassi Racing csapat pilótái, Sébastien Bourdais, Joey Hand és Dirk Müller révén – pontosan 50 évvel azután, hogy 1966-ban a GT40 Mark II versenyautó elsőként ért célba Le Mans-ban.

A Team Sky versenyprogramját a Ford legújabb modelljeinek teljes kínálata segítette, köztük Mondeo kombik, Edge és Kuga SUV-k, S-MAX sportos egyterűek és Transit haszongépjárművek.

Az idei Tour de France futamon egy különleges Team Sky Ford Mustang szolgált felvezető autóként, amely a kerékpárosok előtt haladva tájékoztatja a csapatot a rájuk váró útviszonyokról.

A Team Sky győzelme előtt tisztelegve az 5,0 literes V8-as Mustang különleges sárga mezt öltött a verseny utolsó szakaszán, ami az élen haladó Chris Froome sárga dresszét idézte – és a Team Sky összes Fordján sárga sávra cserélték a hagyományos kék csíkot.

A brit kerékpáros, Chris Froome immár a harmadik Tour de France győzelmét ünnepelte július 24-én Párizsban, miután sikeresen teljesítette a több mint 3500 kilométeres versenytávot. Az elmúlt öt év során a Team Sky négy alkalommal nyerte meg a Tour de France-t Chris Froome és a brit Sir Bradley Wiggins kiemelkedő teljesítményével, és a csapat a 2016-os szezon elejétől fogva használja a Ford autóit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: