DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kupé! Limuzin! És kombi! Három az egyben!

A három benzin- és öt dízelmotorral hajtott, érezhetően sportosabb megjelenésű bajor újdonság legjelentősebb értékesítési területe Kína, Németország és az Amerikai Egyesült Államok lesz, így nem véletlen, hogy számtalan új kényelmi extrát kínál az utasainak.

bmw3granturismo2016a



Az új BMW 3-as Gran Turismo 4824 milliméteres hosszával mintegy 200 milliméterrel múlja felül a 3-as család többi tagját, s e nagyság jól érzékelhető a formavilágán is. Ugyan jóval dinamikusabbá vált az elődjénél, s az átdolgozott front- és farrésznek köszönhetően sokkal lendületesebb, erőteljesebb az autó vonalvezetése, a C-oszlop kialakítása tökéletesen rávilágít arra, hogy a GT esetében a praktikum és a tágas hátsó traktus - még mindig - vezető szerepet játszik.
bmw3granturismo2016qFeltétlenül említést érdemelnek a szériafelszereltséget bővítő, a tompított és a távolsági fényt egyaránt fénykibocsátó diódákkal (LED) előállító LED-fényszórók és az ugyancsak LED technikájú hátsó lámpák, melyek azonnal és jól beazonosíthatóvá teszik a bajor kombi-kupé-limuzint.
A friss modell utasterének anyagai és díszítőelemei szintén igényesebb benyomást keltenek az utasokban a korábbinál. Több króm tűnik fel a kezelőelemek környezetében, és új fabetétek, színek és (bőr)kárpitozások gondoskodnak a színvonalasabb atmoszféráról és a kedvezőbb ergonómiáról.

bmw3granturismo2016f

A kupék eleganciáját nyújtja, ugyanakkor a négy ajtaján keresztül könnyű a beszállás a tágas kabinban, ahol a 2920 milliméter hosszú tengelytáv (+110 mm) és az 59 milliméterrel megemelt üléspozíció magas fokú komfortot és kiváló körkörös kilátást biztosít, mind a vezetőnek, mind az utasainak. A csomagtartó kapacitása alapra 520 literes, és egészen 1600 literig bővíthető. Nem rossz, igaz?

bmw3granturismo2016v

Ráadásul most először jelenik meg a középkategóriában a BMW Professional navigációs rendszer legújabb kiadása, melynek legfontosabb menüpontjai jól áttekinthető „csempealakzatban” jelennek meg a képernyőn. Egyúttal kényelmesebbé vált a mobiltelefonok integrálása, mivel az induktív konzol segítségével bizonyos okostelefonok extrafelszerelésként vezeték nélkül is tölthetők, illetve csatlakoztathatók a jármű külső antennájára.

bmw3granturismo2016s

A BMW 3-as Gran Turismo palettáján megjelenő új motorgenerációt egyaránt kiemelkedő sportosság és agilitás, illetve magas fokú gazdaságosság jellemzi. A 184-től 326 lóerőig tartó teljesítménytartományban három teljes egészében új fejlesztésű benzines, illetve a 150 és 313 lóerő között pedig öt dízel erőforrás áll rendelkezésre, igény szerint klasszikus hátsókerék- vagy a BMW xDrive összkerékhajtással, manuális illetve Steptronic automata sebességváltóval. A négy- és hathengeres benzin egységek, valamint a négyhengeres dízelaggregátok egyaránt a teljes egészében új fejlesztésű BMW EfficientDynamics motorcsalád tagjai, s a legkorszerűbb BMW TwinPower Turbo technikával működnek.

bmw3granturismo2016i

A megemelt teljesítményszint ellenére a tervezők figyelemreméltó eredményeket értek el a gazdaságosság terén. Az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás 4,5 (BMW 318d Gran Turismo) és akár 13,8 százalék (BMW 320d Gran Turismo) közötti mértékben csökkent. A továbbfejlesztett manuális és automata sebességváltók, az Automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Auto Start Stop Function), a Fékenergia-visszanyerés (Brake Energy Regeneration), az igény szerinti szabályzású segédberendezések és az ECO PRO üzemmód szintén nagyban hozzájárulnak ehhez.

bmw3granturismo2016r

A BMW 3-as Gran Turismo vásárlói a Sport Line, a Luxury Line és az M Sport kivitelek közül választhatnak. Kizárólag utóbbi palettáján szerepel az Estoril-kék külső szín. A BMW 3-as Gran Turismo felszereltsége már alapkivitelében is igen gazdag, többek között automatikus légkondicionáló berendezéssel, kulcsnélküli motorindítással, Servotronic kormányberendezéssel, hat légzsákkal, a tompított és a távolsági fényt egyaránt LED-technikával előállító fényszórókkal, illetve ugyancsak LED-technikájú ködfényszórókkal, iDrive kezelőgombbal kiegészített (iDrive Controller) nagyfelbontású színes képernyővel, telefon-kihangosítóval, USB-csatlakozóval, Bluetooth-kapcsolaton keresztüli Audio Streaming funkcióval és bőrbevonatú multifunkciós kormánykerékkel. Az egymással szabadon kombinálható külső és belső extrafelszerelések széles körű egyéni kialakítási lehetőségeket kínálnak, két új metálfényezéssel, három új könnyűfém keréktárcsával, illetve további kárpitokkal és belső díszítőbetétekkel kiegészítve. Az új 3-as GT a nyár kezdetén kerül a kereskedésekbe.

bmw3granturismo2016h

bmw3granturismo2016b

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: