DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Szuper normális?! Á, inkább nagyon különös!

A fiatal vásárlóknak kínál alternatívát a Hyundai Dél-Koreában az Avante Sport változatával, mely még az év vége előtt megérkezik az Egyesül Államokba is. Hogy Európa kap-e belőle, arról nem szól a fáma. Kár lenne kimaradni „belőle”!

hyundaiavantesport



Már a Hyundai Avante/Elantra alapváltozata is kifejezetten dinamikus formájú, ám a Sport változat még erre is rátesz egy lapáttal. A dél-koreai dizájnerek agresszívebbre rajzolták az autó első lökhárítóját, kapott egy piros Turbo jelvényt a hűtőrács, hátul pedig dupla kipufogó jellemzi a Sport modellt. Az összképet a 18 colos könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.

hyundaiavantesport02

Ám ez még nem minden, némi pluszpénzért az Extreme csomaggal még ennél is dinamikusabbá varázsolható az Avante/Elantra karaktere. Egyébként az utastérben is jelentős módosítások történtek, piros betétes, bőrkárpitozású sportülések várják az utasokat, s természetesen a volánt is lecserélték.

hyundaiavantesport03

Az Avante/Elantra mozgatásáról egy 1.6 literes turbómotor gondoskodik, 204 lóerős csúcsteljesítménnyel, melyhez egy hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó kapcsolódik. Így a dél-koreai sportoló 8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: