DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

A BMW M4 GTS lesz a DTM biztonsági autója

A BMW M4 GTS minden szempontból megfelel a DTM biztonsági autó szabályainak, elég erős és alkalmas arra, hogy olyan sebességgel haladjon a versenypályán, hogy a többi járműnek ne csökkenjen le a versenyzési képessége miatta.

bmwm4gtssafetycardtm



A mindössze 700 példányban készülő BMW M4 GTS minden szempontból megfelel a DTM biztonsági autó előírásainak, az 500 lóerős csúcsteljesítményű autón alig kellett változtatni ahhoz, hogy eme nem könnyű feladatot ellássa. Hiszen már eredetileg is bukócsővel és tűzoltó készülékkel kerül ki a gyárból a sportkupé, így csak egy LED-es fényhídat, valamint egy LED-es fényjelzőkkel felszerelt, új első lökhárítót és fényszórókat kapott az M4 GTS. Plusz a matricákat, illetve egy olyan rádió-készüléket, mellyel folyamatosan és zavarmentesen kommunikálhat a pilóta és a versenyirányító személyzet.

bmwm4gtssafetycardtm02

A 0-ról 100 km/h-ra 3,8 másodperc alatt gyorsuló, illetve 305 km/h-s végsebességre képes BMW M4 GTS Safety Cart hagyományosan Jürgen Kastenholz vezeti majd a futamokon, s bár hihetetlen jól néz ki az autó, remélhetőleg minél kevesebbszer tűnik fel a képernyőkön.

bmwm4gtssafetycardtm03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: