Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
Autó

Sportosan vezető sofőrök előnyben!

A BMW X4 M40i a menetdinamika és az exkluzivitás terén is új mércét állít fel a Sports Activity Coupe (SAC) modellek szegmensében.

bmwx4m40i01

A vadonatúj fejlesztésű, M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotor a vadonatúj BMW X4 M40i motorterében ünnepli világpremierjét. A 3.0 liter lökettérfogatú erőforrás maximális, 265 kW / 360 lóerő teljesítményét percenkénti 5 800 és 6 000 főtengely-fordulat között adja le, 465 Nm csúcs forgatónyomaték mellett. Eme nagyteljesítményű benzinmotornak és a korszerűsített M Performance TwinPower Turbo technológiának köszönhetően a BMW X4 M40i kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-s tempóra és 250 km/h-s végsebességre képes (elektronikusan leszabályozva).

bmwx4m40i02

Eközben a M40i típusspecifikus hangolású sport futóműve majdhogynem sportautós menetdinamikát biztosít. A keményebb rugók és stabilizátorok, a nagyobb dőlésszögű első tengely, a speciálisan BMW M Performance járműkarakterisztika szerint állítható adaptív lengéscsillapítók és a teljesítmény-szabályzó opcióval (Performance Control) ellátott, hátsókerék-meghajtásra optimalizált intelligens BMW xDrive összkerékhajtás együttese precíz kormányreakciót, tökéletes egyenesfutást, csökkentett hajtási befolyást és a vezetés maximális élményét garantálja.

bmwx4m40i03

A valaha készült legerősebb benzinüzemű BMW M Performance erőforrás acélos teljesítményét a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó továbbítja a kerekek felé, Launch Control elnevezésű rajtprogrammal kiegészítve.

bmwx4m40i05

Végül, de nem utolsósorban a BMW X4 M40i karosszéria-kialakítása egyértelműen demonstrálja a BMW M Performance modellekre jellemző szabványokat. A Ferric Grey világos vas-szürkére fényezett első lökhárító-betétek és külső visszapillantó-házak, az opcionálisan ultramagas teljesítményű gumiabroncs-kombinációval felszerelt exkluzív, 20 coll méretű, duplaküllős M könnyűfém keréktárcsák, valamint az intelligens szelepvezérléssel és kétoldali Chrome Black végződéssel ellátott sport kipufogórendszer egyedülálló összeállítása a vadonatúj BMW X4 M40i rendhagyó karakterét hangsúlyozza. A BMW M modellekre jellemző kivételes hangulat az utastér apróbb részleteiben is visszaköszön. Az M bőrkormány, a sebességváltó M előválasztó karja, a sportülések és a típusspecifikus küszöbdíszek egytől egyig a vezetés abszolút élményét sejtetik, ahogyan a műszeregységen felvillanó digitális „X4 M40i” típusmegjelölés is.

bmwx4m40i04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?