Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
Autó

Kellene egy kávé! - Ford SYNC3

A Ford hangvezérelt kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszerével az autósok új alkalmazásokat kezelhetnek, pénzt kereshetnek csomagszállítással, hanganyagokat oszthatnak meg és időjárás-jelentést is hallgathatnak.

fordsync3a

A Ford Motor Company Európában is bemutatta az új hangvezérlésű kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszerét, a SYNC 3-at, amellyel az autóvezetők szóbeli utasításokkal irányíthatják okostelefonjukat, az audio- és navigációs eszközöket, valamint a klímaberendezést is.

fordkuga2016d

A SYNC 3 újratervezett 8 colos érintőképernyőt kínál, és gyorsabban működik. Az autósoknak elég megnyomniuk egy gombot, majd kimondani, hogy „kellene egy kávé”, „tankolni kellene”, „kellene egy parkolóhely” – és a rendszer máris kávézót, benzinkutat vagy parkolót keres, sőt akár vasúti pályaudvart, repteret és szállodát is. A navigációs eszköz segítségével a rendszer ezután a kiválasztott úti célhoz irányítja a sofőrt.

fordsync3

A cég olyan új alkalmazásokat jelentett be a rendszerhez, amelyek az AppLink funkcióval kiegészített SYNC használatával hangvezérelhetők. Az autósok így akár pénzt is kereshetnek csomagszállítással, hanganyagokat vehetnek fel és oszthatnak meg, vagy időjárás jelentést hallgathatnak. A SYNC 3 nyáron kerül piacra Európában, először a Mondeo, az S-MAX és a Galaxy modellekben.Ráadásul a felhasználói élményt nagyban leegyszerűsítették azzal, hogy a leggyakrabban használt funkciókat (navigáció, audiorendszer és telefon) az ujjak közelébe helyezték. A rendszert gyorsabb adatfeldolgozással és az utasítás kiadásához szükséges lépések csökkentésével is fejlesztették. Emellett a Ford öt további nyelvvel növelte* a kompatibilitást, és az előfizetés nélkül is használható Vészhelyzeti Segélyhívó rendszer több lokalizált verziója is elérhető. Ha olyan baleset történne, amely a légzsák nyitásával vagy az üzemanyagellátás blokkolásával jár, a Vészhelyzeti Segélyhívó rendszer a Bluetooth-hoz kapcsolt okostelefont használva segít az utasoknak segítséget hívni az adott országban beszélt nyelven. A Vészhelyzeti Segélyhívó rendszer megadja a jármű helyzetét, hogy a mentőszolgálat operátora egyszerűbben küldhessen segítséget a helyszínre.

fordkuga2016c

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?