DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Egy igazán ördögi limuzin a BMW-től

Az M760Li xDrive-val új, 12 hengeres csúcsmodell érkezik a BMW kínálatának élére.

bmwm760ixdrive01



Az új BMW M760Li xDrive nemcsak lélegzetelállítóan dinamikus vezetés élményt, hanem fejedelmi utazási komfortot kínál, amivel újradefiniálja a luxuslimuzinok fogalmát, és minden korábbinál magasabbra helyezi a kategória mércéjét.

bmwm760ixdrive03

Egyúttal az propelleres limuzinban az M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó V12-es benzinmotor is világpremierjét ünnepli. Az „M Performance” feliratot viselő motorborítás alatt megbúvó 6.6 liter hengerűrtartalmú, tizenkét hengeres erőforrás percenkénti 5500 főtengely-fordulatnál 441 kW, azaz 600 lóerő maximális teljesítmény, illetve percenkénti 1 500 főtengely-fordulattól pedig nem kevesebb, mint 800 Nm csúcsnyomaték leadására képes. Így a BMW M760Li xDrive mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-s tempóra, miközben a végsebességét az elektronika 250 km/óránál maximálja. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető M Driver's Package ez utóbbit egészen 305 km/óráig kitolja, amelyet ugyancsak a jármű vezérlőelektronikája korlátoz. A V12-es erőforrás bődületes teljesítményét és forgatónyomatékát a modellhez alapfelszereltségként kínált, csúcstechnológiás nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó továbbítja a négy kerék felé. A navigációs rendszer adatait is felhasználó automata kiválóan kelti életre a megtorpanás-mentes, folyamatosan előrelátó vezetés élményét, amely tökéletesre fejlesztve dolgozik együtt az alapfelszereltségként kínált Auto Start Stop funkcióval.

bmwm760ixdrive05

A vadonatúj BMW 7-es sorozatban bemutatkozó, innovatív Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás a mérnökien pontos, lendületes menetteljesítmény és a felülmúlhatatlan utazási komfort kettősének csúcstechnológiás záloga. Miközben az aktív kilengés-kiegyenlítő rendszer minimálisra csökkenti a karosszéria oldalirányú mozgását, a 20 coll méretű, Cerium Grey fémszürke M könnyűfém keréktárcsa-garnitúrán feszülő nagyteljesítményű gumiabroncsok veszteség nélkül továbbítják az aszfaltra a V12-es erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát.

bmwm760ixdrive04

Az új BMW M760Li xDrive modell utasterét jellegzetes BMW M Performance kiegészítők öltöztetik sportosan elegáns hangulatba. Az exkluzív M bőrkormány függőleges küllője diszkrét M logót, a vízszintes küllők pedig elegáns, gyöngyházfényű króm multifunkciós gombokat viselnek. A manuális sebességváltás elősegítése és a vezetési élmény fokozása érdekében a kormány mögött váltófülek kaptak helyet. Az ajtók kinyitását követően V12 logóval ellátott, világító küszöblécek jelzik a fejedelmi luxuslimuzin sportos énjét, a digitális műszeregység bal középső ívében pedig típusjelzéssel ellátott, 330 km/óráig kalibrált exkluzív sebességmérő sürgeti a vezetés vérpezsdítő élményének megélését. Az új BMW M760Li xDrive modell sportos énjét az M lábtámasszal kiegészített M pedálsor is nyomatékosítja. Az automataváltó előválasztó karjához és az iDrive vezérlőjéhez közel eső középkonzol-rész zongoralakk-fekete BMW Individual bevonatot és elegáns V12 emblémát kapott, ez utóbbit a hátsó üléssor középső könyöktámaszába szerelt opcionális BMW Touch Command táblagép tartókonzolja is büszkén viseli. A BMW M760Li xDrive Genfben ünnepli világpremierjét.

bmwm760ixdrive02

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: