DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Subaru Impreza Sedan concept - Jövőkép

A Subaru új, négyajtós Impreza koncepciója azt mutatja meg, hogy milyen irányban tart a japán márka dizájnja az elkövetkező években.

subaruimprezasedanconcept01



Sajnos, az Impreza utolsó két generációja nem igazán sikerült jól. Mármint a legendás meghajtással nem volt semmi probléma, sőt, a korábban időnként jelentkező megbízhatósági problémákat is orvosolták, de a formavilág… na, az csak nem akart összeállni. Ez meg is látszott az eladási statisztikákon, hiszen - Impreza fronton - folyamatos volt a visszaesés, annak ellenére, hogy maga a vállalat jól teljesített. Gyakorlatilag csak az STi „őrültek” tartottak ki mellette.

subaruimprezasedanconcept02

Most viszont az Impreza Sedan concept megmutatja, hogy miként is képzeli a Subaru az elkövetkező évek dizájnját, és lehet reménykedni. Az új formanyelvet egyébként Dynamic x Solid néven emlegetik.  Végeredményben pedig egy stílusos, de agresszív külső született. Az orra mindenképpen megnyerő, a hatszögletű hűtőmaszk már nagyon sok modellről köszönt vissza ránk, és ezúttal elég jól is mutat. Ám az új külső „legerősebb” eleme a „Sólyomszem lámpatest”, mely tényleg azt az érzést kelti bennünk, hogy egy ragadozó madár szemébe nézünk, amikor az éppen a prédájára les. A ködlámpa szintén LED technikát kapott, emellett nagyon dinamikus lett az első kerékjárati ív, amire a tanulmány különleges 19 colos kerekei is rádobnak egy lapáttal.  

subaruimprezasedanconcept

Az oldalnézete is kellően dinamikus, és csak nagyon keveset kellene alakítani rajta ahhoz, hogy akár négyajtós kupéként is piacra kerülhessen. Mindezen túl nagyon rövid lett a hátsó túlnyúlás, és került ide még egy spoiler is. Talán itt érezni a leginkább, hogy elfogyott a tervezőcsapat lendülete, a hátsó lámpa például a 10 évvel ezelőtti Honda Civic kupékra emlékeztet. Nem is nagyon illik az autó többi stíluseleméhez. Az új formanyelvvel készülő első szériamodell bemutatója valószínűleg a jövő őszi párizsi autószalonon lesz.

subaruimprezasedanconcept03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: