DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Porsche Cayman GT4 Clubsport – Kezdőknek

Új modellel bővíti a Porsche a szabadidős és klubsport flottáját, méghozzá egy olyan versenyautóval, mellyel akár a kezdők is boldogulnak. A Cayman GT4 Clubsport következik!

porschecaymanft4clubsport



110.000 euróért mindenkiből versenyző lehet a Porshce Cayman GT4 Clubsport segítségével. A Cayman GT4 alapjaira épülő,385 lóerős, középmotoros versenyautó azoknak az újonc pilótáknak készül, akik szeretnék elkezdeni a versenyzést egy profi versenysorozatban.

porschecaymanft4clubsport02

A GT4 Clubsport hajtásáról egy 3,8 literes hathengeres erőmű gondoskodik, mely közvetlenül a vezetőülés mögött helyezkedik el. Ahogy már fentebb kiderül, 385 lóerő leadására képes, a brutális teljesítmény egy módosított, hatfokozatú, Porsche duplakuplungos – kormányról is kapcsolható - automata váltón és egy mechanikus hátsó differenciálműn keresztül jut el a hajtott kerekekhez. A futóművét pedig a 911 GT3 Cup-tól örökölte, vagyis a Cayman GT4 Clubsport garantáltan odateszi magát az aszfaltcsíkon.

porschecaymanft4clubsport03

A biztonságos megállásról 380 milliméteres acél féktárcsák, valamint elöl hat-, hátul négydugattyús, alumíniumból készült féknyergek gondoskodnak, a blokkolásgátló pedig 12 fokozatban állítható. Emellett a menetstabilizáló programja is bővült.

porschecaymanft4clubsport04

Lecsupaszított biztonsági utascellájának köszönhetően a Cayman GT4 Clubsport alig 1300 kilogrammot nyom a mérlegen, s akár 100 literes FT3-as szabványú biztonsági üzemanyagtartály is rendelhető hozzá. S, ahogy az elején írtuk, 110.000 euróért mindenkiből versenyzőt farag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: