DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Őrület! - Blood Type Racing Hyundai Veloster

Akik az őrült autózást és a brutális gépeket szeretik, azoknak ajánlható az Észak-Amerikában minden évben megrendezett Las-Vegas-i SEMA Auto Show.

Ezen a bulin mindazok a benzingőzben edzett amerikai tuningcégek megjelennek, akik a legextrémebb teljesítménynövelést és a különc megjelenést párolják. A Blood Type Racing is egy ilyen csapat, aki ezúttal elkészítette a gyári állapotában békés Hyundai Veloster alapjaira saját goromba átiratát.

Hyundai_Blood Type Racing



Már a számadatok is igen figyelemre méltóak. Az 1,6 literes sornégyes turbómotorból egy tekintélyesebb turbóval, a hengerfej átalakításával, masszívabb kovácsolt dugattyúkkal és főtengellyel, erősebb hengerfej csavarozással és tömítésekkel potom 500 lóerőt és 540 Nm-es forgatónyomatékot préseltek ki. A gyári tengelykapcsolót és a sebességváltót természetesen azonnal ki is kellett dobni, mivel mindkettő egy gázadás után elfüstölt volna. A hatos szekvéltó és a versenytechnikából származó masszívabb tengelykapcsoló már elbír a hatalmas erővel, és a szabályozható zárású differenciálmű után elegendő egy erősebb gázadás, és azonnal füstölnek az első kerekek. Azt, hogy hogyan lehetne ezzel a géppel a durva hajtási befolyások miatt autózni – az egy másik kérdés. A szélesített kerékjáratok, a szépen megmunkált első és hátsó kötény, a méretes, harsonaként zengedező krómozott kipufogó, de a finom bőrrel bevont sportos utastér a versenyzés helyett a csajozáshoz passzolna leginkább…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: