DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Jövőutazó a jelenben – Mitsubishi EX Concept

A japán autógyártók láthatóan kezdenek belejönni az új formatervezési áramlatok meglovaglásába, mivel a korábbi nyúlós, túl gömbölyded ízlésvilág az európai koncepció autók hangulata felé kezd mozdulni.

A Mitsubishi is igyekezett olyan autót készíteni, amivel ezt az irányvonalat támogatja, jelezve, hogy a határozott éltörések, és az ívelt felületek világa hozzájuk is megérkezett. Elöl és hátul is előbukkan a névből is utólérhető X formát idéző, szűkített lemezhajlítás, amit az eltérő színekkel, és az ívekhez igazított keskeny vonalú fényszórók is igyekeztek kihangsúlyozni.

mitsubishi ex_02



A hatalmas üvegfelületek meghatározó részei a formavilágnak, ezt a tetőig nyúló szélvédő, vagy a színezett tetőoszlopok is kihangsúlyoznak. Az arányok azért jelzik, hogy egy tanulmányautóról van szó, hiszen az alsó középkategóriás méterek és a brutális méretű kerekek párosítása ugyanúgy a művészi gondolatmenetet tükrözi, mint a B-oszlop nélkül, hátrafele nyíló hátsó ajtók. Ahogy a padlólemez, úgy a hajtáslánc is az Outlander PHEV alapjaira építkezik, és a már ismert Twin Motor 4WD névre hallgat.

mitsubishi ex_03

Azaz az első és a hátsó tengely egy-egy villanymotor hajtja, és a szükséges áramot lítium ion akkumulátorokból nyeri. A kis benzinmotor feladata pedig, hogy a ráépített generátor segítségével az energiaszint fenntartása. 

mitsubishi ex_01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: