DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Szénszálhasogató - Callaway Corvette C7 GT3-R

A combos amerikai autók szerelmeseinek fülében olyan szépen cseng a Callaway tuningcég neve, mint autóik V8-as motorjainak dallama. A gyenge kétszelepes, OHV vezérléses motorokból valóságos izompacsirtát varácsoló megoldásaik mellett igényes karosszéria és utastéri kiegészítőik hozták lázba rendszeresen az ottani lakosokat.

A technológia fejlődésével egyre combosabbá váló széria gépek azonban háttérbe szorították a több évtizedes tapasztalattal rendelkező cég szakembereit, amin úgy tűnik, változtatni akarnak.

Callaway-Corvette-C7-GT3-R-11-1068x712



A Hockenheimben leleplezett autót a FIA GT3 szabályainak megfelelően építették át, hogy privát csapatok érdeklődését keltsék fel. A C7 GT3-R természetesen az aktuális Corvette technikán alapul, erőforrása is a már ismert 6,2 literes V8-as, bő 600 lóerővel és egy X-Trac hatfokozatú szekváltóval. Az átalakítás része a versenyszabályoknak megfelelő bukókeret, utastér és műszerfal, valamint természetesen a minden porcikájában az adott versenyhez beállítható sport futómű.

100315_7b

A karosszéria fém lemezeinek zömét karbonszálasra cserélték, és a forma is harciasabb lett. Ez utóbbira természetesen nem csupán a nyomtáv jelentős szélesítése miatt volt szükség, de a motor, illetve a fékrendszer hűtése is elég sok levegőt igényel. A jövő évtől megrendelhető gépezet így ismét felpezsdítheti az amerikai autók iránt rajongók vérét.

callaway-gt3-r_05

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: