DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A Seat 20V20 nyerte el a legjobb koncepcióautó Design díját

A Seat 20V20 (másnéven Vision 2020) a Seat minden eddigi tanulmányautójánál jobban fejezi ki a formanyelv, a minőség és a szenvedély egységét. A koncepcióautó a Genfi Autószalonon állt a közönség elé, ahol különösen nagy figyelmet kapott a legújabb szabadidőjármű (SUV) formaterve. Ez a fajta formai kialakítás győzedelmeskedett a neves Automotive Brand Contest idei versenyén.

Az autóipar egyik legfontosabb formatervezési versenye az Automotive Brand Contest. A zsűri neves újságírói, egyetemi képviselői és design szakértői összesen 15 kategóriában ítélik oda az értékes díjakat. A Seat 20V20 a „Koncepció” kategória díját nyerte el.

seat 20v20 koncepcio



A Seat formaterve egyszerre erőteljes és kifinomult. A jelenlegi modellek, mint a Leon és az Ibiza, meggyőző bizonyítékai ennek. Az Automotive Brand Contest zsűrije ezt a különleges szakértelmet fedezte fel a spanyol autómárka, a Seat tanulmányautójában is. Ez az egyetlen nemzetközi formatervezői verseny az autóipar számára, így ennek eredménye jelentős szereppel bír. A nemzetközi zsűri összesen 15 kategóriában díjazza az indulókat, ezek például a „Belső tér”, a „Márka formanyelv” és a „Jövő, kiegészítők és mobilitás”.

A Német Formatervezési Tanács egyetlen elv mellett elkötelezett: „a formaterv célzott alkalmazásával elérni egy márka értékének növekedését”. A tagság több, mint 200 vállalatból áll, amelyek összesen kétmillió embert foglalkoztatnak. 1953-ban alapították a német parlament javaslatára azért, hogy erősítsék a formatervezés megítélését a német gazdaságon belül.

 

A rangos díjat szeptember 15-én, a Frankfurti Nemzetközi Autószalon első sajtónapján mutatják be. A különböző kategóriák győzteseinek díját a Német Formatervezési Tanács fogja átadni egy gála keretein belül, a Städel Múzeum Metzler termében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: