DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

1000 lóerős Nissan GT-R a közutakra

Aki szeretné felszaggatni az aszfaltot két piros lámpa között az ne keresgéljen tovább, a Jotech tuningcég ugyanis akár 1400 lóerőt is kiprésel a Nissan GT-R-ből, ha szeretnénk.

A Nissan sportkocsijának jelenlegi modellje, a GT-R a gyártósorról sem gyenge teljesítménnyel távozik, hiszen a 3.8 literes ikerturbós motor 550 lóerőt biztosít a sofőr számára. A Jotech Tuning azoknak kínál megoldást, akik az igazán nagyokkal szeretnének versenyezni.

image_11



A tunincég ígérete szerint a Nissan GT-R teljesítményét 1000 lóerő felé emeli a komplett motorátépítéssel, nagyobb turbókkal és intercollerrel, átdolgozott váltóval és futóművel, illetve a kipufogó lecserélésével, amit 94 milliméter átmérőjű titán csövekkel helyettesítenek.

image (1)_7 

Az átalakítás 1000 lóerőre 62 ezer dollárba kerül, viszont az igazán fanatikusoknak 1400 parípát is belevarázsol a Jotech a Nissanjába, igaz ehhez már a lökettérfogat növelésére is szükség van, így akár 4.1 vagy 4.3 literesre is nőhet a GT-R motorja. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen üzemanyagot éget kap a tuningolt blokk, hiszen ezer lóerő feletti plusz teljesítmény kicsikarásához érdemes versenybenzint tankolni.

image (2)_5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: