DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Mr. Bean nagyot kaszált McLaren F1-esén

Nyolc millió angol fontot aligha fizettek még ki egy 17 éves, kétszer is rommá tört autóért, amiben több mint 66 ezer megtett kilométer van. Rowan Atkinson nyerő üzletet csinált McLaren F1-eséből.

A világhírű brit humorista annak idején, még 1997-ben 500 ezer angol fontért vásárolta meg újonnan McLaren F1-es utcai csúcsmodelljét, amit azóta kétszer is összetört. A súlyosabbik eset 2011-ben történt, amikor Atkinson belerongyolt egy fába, aminek következtében a méregdrága ritkaság kigyulladt és kettétört. A biztosító rekordösszegnek számító 900 ezer fontot pengetett ki a színésznek a károk helyreállításáért, és a McLaren segítségével újra teljesen tip-top állapotba került a gép.

Így nézett ki 2011-ben az az autó, amiért Rowan Atkinsonnak most 8 millió fontos vételárat fizettek ki...


Az elsősorban Mr. Beanként ismert szupersztár most mégis túladott kedvenc járművén, amit a Daily Telegraph-nak nyilatkozva azzal indokolt, hogy az utóbbi időben egyre kevesebbet használta a járművet, és talán itt volt az ideje, hogy 18 év után megváljon tőle. Nem beszélve arról, hogy jó 7 millió fontot kaszált vele, amit nagyrészt éppen saját maga és a kétszer is rommá tört autó hírnevének köszönhet.

A McLaren F1 a világ egyik legritkább szuperautója, amelyből csak 107-et gyártottak, ebből Atkinsoné volt a 64. példány. A modellt egy 6,1 literes V12-es motor hajtja, amely sofőrjét 650 ló erejével préseli az ülésbe, ahányszor csak teligázt nyom az egyenesekben. A 380 km/órás végsebesség szinte csábítja az embert a bűnre, így nagyon meg sem lepődünk azon, hogy a sebesség igazi megszállottjának tartott komédiás is kissé túllépte a megengedett határokat, és balesetekbe keveredett.

Most, hogy megvált a McLaren F1-től, nyilván marad neki a Mini! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: