DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

A legtakarékosabb Land Rover modell

A Land Rover még ütőképesebbé tette legkeresettebb modelljét, a Range Rover Evoque-ot. A kompakt luxus-szabadidőjármű olyan, átfogó formai és technológiai módosításokon esett át, amelyek megerősítik piacvezető pozícióját.

A Range Rover Evoque élvonalbeli külső formatervét még látványosabbá tették a gondosan megválogatott módosítások. A tervezők átrajzolták az első lökhárítót, két új hűtőmaszk-dizájnt vezettek be, teljes LED-es lámpákat építettek be; a kínálatban megjelent három vadonatúj keréktárcsa. Ezen módosítások révén a továbbfejlesztett Evoque még szélesebb ügyfélkör tetszését nyerheti el. 

A beltérben is átfogó változásokkal találkozunk. Megújultak az ülések és az ajtópanelek, új a 8 collos érintőképernyőn keresztül kezelhető infotainment rendszer, valamint új színeket és anyagokat vezettek be (Lunar Ice, Vintage Tanen vagy a csak az Autobiography modellekhez kínált Dark Cherry), amelyek tökéletesen kiegészítik az Evoque merész formavilágát. 



Szintén a megújult Evoque modellen lép először színre a Land Rover fejlett dízelmotorja. Az Euro6-kompatibilis, négyhengeres Ingenium erőforrás a teljesítmény, a kifinomultság és a takarékosság kategóriaelső kombinációját kínálja. Az élvonalbeli motor, amelyet Nagy-Britanniában terveztek, fejlesztettek és gyártanak, akár 180 LE teljesítményre, 4,2 l/100km üzemanyag-fogyasztásra és akár 109 g/km* CO2-kibocsátásra képes. Ezzel a kategóriaelső Evoque minden idők legtakarékosabb Land Rover modelljévé vált, amely piactól függően, három éves távlatban akár 5000 euró† megtakarítást is hozhat az ügyfeleknek. 

„A Range Rover Evoque először megteremtette, és azóta is uralja a kompakt luxus-szabadidőjárművek szegmensét, világszerte egyre nagyobb elismerést és piaci sikereket érve el. Nem kisebb kihívás várt ránk, mint hogy az Evoque formatervét anélkül tegyük még tökéletesebbé, hogy gyengítenénk jellegzetes karakterét.” – mondta Gerry McGovern, a Land Rover formatervezési igazgatója és kreatív vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: