DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Magyar versenyzőket keres az Audi R8 LMS Cup

Terjeszkedni készül a németországi központú széria, amelyben az elmúlt három év során már több magyar versenyző is megfordult, ráadásul idén két különálló versenyhétvégét is a Hungaroringen terveznek lebonyolítani.

Az Audi R8 LMS Cup egy az ingolstadti gyártó GT4-es autóit használó, az európai színtéren zajló nemzetközi márkakupa, amelyet 2018-ban hívtak életre, így idén már a negyedik szezonját kezdi meg.

A bajnokság a versenyzők közötti egyenlőségen alapul, gondoskodva arról, hogy amennyire az egy technikai sportban lehetséges, a különbséget ne az autó vagy a szakmai háttér, hanem a versenyzői képességek jelentsék. A GT4-eseket közvetlenül a gyárból szállítják, azaz eredeti technológiát tartalmaznak, teljesítményfokozásra pedig nincs lehetőség, azaz a rajtrács összes gépe teljesen azonos. A szerelőket és a mérnököket minden résztvevő számára az Audi és partnere, a Seyffarth Motorsport biztosítja, ezen felül egy saját szerelőt minden versenyző hozhat magával. A teljesítmény kiértékelése transzparens módon zajlik, a csapattársak megosztják egymással az adataikat.

audi



Minden versenyhétvége két szabadedzést, két időmérőt és két versenyt foglal magában, amelyek mind 30 perces időtartamúak. A versenyzőket három különböző besorolás szerint profi, amatőr vagy junior kategóriában értékelik. Az előzetes naptár szerint a szezon április 25-én Oscherslebenben kezdődik, négy német és egy cseh állomás mellett pedig a Hungaroringre két alkalommal, június és augusztus második felében is ellátogat a széria 2021-ben. A magyarok számára egyébként sem ismeretlen terep ez a bajnokság, hiszen az előző évek során megfordult már a mezőnyben Mór Csaba, Kovács József Márton és Keszthelyi Vivien is. A bajnokság idén az ADAC GT Masters, a WTCR és a Kamion-Eb betéteseményeként szerepel majd az egyes helyszíneken.

Az előző három szezon során a széria hét országban megfordult már, és eddig tíz nemzet összesen 46 versenyzője vett részt a futamokon, amelyekről a Sport 1 televíziócsatorna sugároz összefoglalókat.

Az Audi R8 LMS Cup mindent egybevetve nagyszerű autókat, elsőosztályú szakmai hátteret, modern technológiát, az 5,2 literes V10-es erőforrások révén pedig komoly motorerőt kínál kedvező feltételekkel a magukat próbára tenni szándékozó versenyzők számára.

 

Az előzetes 2021-es versenynaptár

április 25.

Oschersleben, Németország

május 30.

Lausitzring, Németország

június 28.

Hungaroring, Magyarország

augusztus 1.

Nürburgring, Németország

augusztus 22.

Hungaroring, Magyarország

augusztus 29.

Most, Csehország

szeptember 19.

Hockenheim, Németország

 

Az Audi R8 LMS Cup iránt érdeklődők, akár teljes szezonos versenyzés vagy vendégszereplés, esetleg partneri együttműködés kapcsán az alábbi e-mail-címek egyikén kaphatnak bővebb információt.

contact@audi-r8-cup.de  
info@seyffarth.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: