DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Rast újra győzött és az élre állt, Habsburg először dobogón

A múlt hétvégi duplája után a szombati futamon sem talált legyőzőre a címvédő Zolderben, így átvette a vezetést a rajt után visszacsúszó Müllertől. Frijns második hellyel szintén a nyomukban.

Múlt hétvégét követően is maradt Zolderben a DTM mezőnye egy újabb fordulóra, ahol a szombati futamnak René Rast vághatott neki a pole-ból: ezzel a címvédő hátránya máris hét pontra csökkentette hátrányát Nico Müllerrel szemben a tabellán. A start után még rosszabbra fordult a svájci sorsa, ugyanis míg Rast megőrizte a vezetést Habsburg Ferdinánd és a szintén bajnokaspiráns Robin Frijns előtt, Müller bajba került, Harrison Newey lökte meg többek között, s a nyolcadik kockából egészen a 14. helyig csúszott hátra. A pályára került törmelékek miatt a biztonsági autó is bejött, de néhány perc múlva folytatódhatott a verseny.

rast-dtm-zolder-race1



Az újraindítás után nem sokkal Müller máris kiállt kereket cserélni, így többeket is megelőzött azok közül, akik később ejtették meg a maguk bokszkiállását. De nem csak ennek köszönhetően lépdelt előre Müller: Newey-t a pályán nyomta le, míg Jamie Green úgy került ki előle, hogy Philip Eng megforgatta őt – ezért utóbbi kapott is egy áthajtásos büntetést.

A kerékcserék az élbolyban is hoztak egy fontos változást: Frijns átlépte Habsburgot, így már a holland üldözte Rastot. Méghozzá olyannyira, hogy Frijns egyszer majdnem meg is próbált bevetődni ellenfele mellé, pár kanyarral később viszont rontott, így előzés helyett kissé leszakadt az éllovasról.

Ezen a téren már nem is történt változás, így Rast behúzta sorozatban harmadik győzelmét Zolderben. Frijns maradt a második, és végül Habsburg is megőrizte a harmadik helyét, így DTM-es karrierje első dobogóját szerezte a „magyar királyi sarj”. Müller végül a hatodik helyig tudott előrejönni, de így is idén először elveszítette a vezetést a bajnokságban: Rast állt az élre, méghozzá tízpontos előnnyel Müller, s tizenöttel Frijns előtt. Robert Kubica versenyének egyébként egy műszaki hiba vetett véget idejekorán. Folytatás vasárnap ugyanitt.

A szombati futam végeredménye:

1. René Rast Audi  
2. Robin Frijns Audi 0.877
3. F.Habsburg Audi 22.790
4. J.Aberdein BMW 26.462
5. Fabio Scherer Audi 34.695
6. Nico Müller Audi 35.154
7. Harrison Newey Audi 36.041
8. Jamie Green Audi 42.515
9. Timo Glock BMW 42.982
10. Marco Wittmann BMW 1'11.634
11. Lucas Auer BMW 1'14.729
12. Philipp Eng BMW 1'17.833
13. S.van der Linde BMW 1'18.323
14. Benoît Tréluyer Audi 1 kör
Kiesett:      
  Robert Kubica BMW  
  M.Rockenfeller Audi  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: