DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

DTM: Müller nyerte a zord szezonzárót

A svájci pilóta futamgyőzelemre váltotta pole-pozícióját a DTM idei utolsó versenyén, amelyen zuhogó eső és egy piros zászlós megszakítás is borzolta a kedélyeket. A Super GT mezőnye sehol sem volt.

Eseménydús futammal zárta a szezont a Német Túraautó-bajnokság a japán Super GT-vel közösen. A vegyes mezőny élén a rajtot követően Nico Müller megtartotta a vezetést, mögötte néhány pillanat alatt alakult ki és maradt abba egy ötfős csata: a második helyért Mike Rockenfeller, Marco Wittmann, René Rast, Jamie Green és Timo Glock csapott össze, ám a küzdelem nem tartott sokáig, ugyanis Daniel Juncadella autója kigyulladt a pálya szélén. Az Aston Martin ezzel versenymegszakítást idézett elő, ám ezt megelőzően csapattársa, Paul di Resta szintén műszaki hiba miatt kiesett a versenyből, Nick Cassidy pedig a falba csapódott.

mjue_race2_hock2_dtm_2019



Az újraindítást követően az ötfős küzdelem győztese, a második helyet birtokló Rast tűz alá vette Müllert. A sorozat idei bajnoka átvette a svájcitól a vezetést, ám a bokszkiállásokat követően hibázott a tízes kanyarban, így Müller visszavette tőle a pozíciót, és megnyerte a futamot. Rast a második helyről is lecsúszott, miután Rockenfeller is maga mögé utasította őt. 

A Super GT-sek megszenvedték az esős hétvégét. Jenson Button már a hétvége kezdetén kijelentette, mennyire nem fog nekik feküdni a vizes pálya, és ez be is igazolódott: a 2009-es F1-es bajnok a kategória legjobbjaként a tizenhatodik pozícióban zárta a versenyt.

dtm-szezonzaro-2019-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: