DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök
Túraautó

DTM: Wittmann a végén nyomta le Müllert

Nico Müller parádés versenyt futott Assenben, de a hajrában a pole-ból rajtoló Marco Wittmann megelőzte, visszavette a vezetést és bezsebelte a hétvége első győzelmét.

A pole-pozícióból rajtoló Marco Wittmann nyerte az asseni DTM-hétvége első futamát, miután a hajrában megelőzte Nico Müllert. A futam a heves esőzés miatt a biztonsági autó mögött rajtolt és az első három kört még így teljesítette a mezőny, majd amikor élesben is elindultak, Rene Rast a második helyről azonnal megpróbálta megelőzni Wittmannt, ám nem járt sikerrel.

Müller közben óriási elánnal zárkózott fel, a hatodik helyről rajtolva villámgyorsan feljött harmadiknak és a Wittmann-Rast páros nyomába eredt - gyorsabb is volt náluk, hat másodpercen belülre zárkózott Wittmannhoz képest. Amikor az első kettő megcsinálta a bokszkiállást, Müller az élre állt és nagyon elnyújtotta az etapját, életben tartotta az abroncsait és amikor jóval később ő is kijött a bokszba, "hivatalosan" is átvette a vezetést.

Wittmann azonban nem hagyta annyiban, a felmelegedett gumijaival megtámadta Müllert és az egyik kigyorsításnál kihasználta, hogy ellenfele alatt megmozdult az autó, ellépett mellette és visszavette a vezetést, amelyet a hátralévő (kevés) időben meg is tudott tartani, így ha kalandos úton is, de bezsebelte a győzelmet.

 

 

Rastnak be kellett érnie a harmadik hellyel, mögötte Eng és Glock fért még be a legjobb öt közé, Jonathan Aberdein pedig pályafutása legjobb DTM-es eredményét szállította a hatodik pozícióval.dtm

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: