DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

DTM: Di Resta győzelmével zárult a hétvége

Szoros befutót hozott a Német Túraautó Bajnokság második hétvégi futama, de a rajtnál előnybe kerülő Paul di Resta meg tudta őrizni az első helyét és idei második győzelmét ünnepelhette.

Ugyan Gary Paffett rajtolhatott a pole-pozícióból a Brands Hatch-i DTM-hétvége második futamán, ám Paul di Resta már az indulásnál átugrotta márkatársát és innentől tartotta is az első helyét, igaz, Paffett keményen tapadt rá a bokszkiállásokig. Itt Jamie Green és az Audi próbált húzni még egy merészet és sokáig kint maradtak a pályán, hátha megérkezik a levegőben lógó eső, de végül nem jött be a számításuk, így di Resta visszaállhatott az élre.

DkZxuvdXsAITtoA



A dobogó harmadik fokára végül a címvédő René Rast állhatott fel, aki lenyomta Pascal Wehrleint, de végül bő egy másodperccel elmaradt Paffettől, nem tudta megelőzni, míg di Resta szépen behozta az autót az első helyen - "hátradőlős", egy másodperces előnnyel szerezte meg idei második futamgyőzelmét. 

Legjobb BMW-sként Marco Wittmann lett az ötödik, Greent Wehrlein leszorításáért megbüntették és hátraesett a tizenötödik helyre, Loic Duval egy defekt miatt maradt pont nélkül, Edoardo Mortara egy elrontott bokszkiállás miatt esett ki, de Augusto Farfus sem ért élba egy balesetnek köszönhetően - még a futam elején ment neki a keresztbe csúszó Lucas Auer autójának.

Itt visszanézhető az egész futam:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: