DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

Ezüstéremmel kezdett a GT4 Eb magyar versenyzője

Mór Csaba és olasz versenyzőtársa Patrick Zamparini a hétvégén a belgiumi Zolderben álltak rajthoz a GT4 Európa Bajnokság első fordulóján.

A német Racing One Motorsport Audi R8-asával induló versenyzők a sorozat első fordulójának kezdetén még eléggé borúsan látták a hétvége kilátásait. Az autó a teszten tapasztaltak ellenére először még nem volt versenyképes, a csapat nem a legjobb irányban indult el a beállításokkal. Így a kvalifikációk sem sikerültek a legfényesebbre. Míg az első időmérőn a tizenkettedik, a másodikon már a harmadik legjobb időt futották. Aztán a versenyfutamokra sikerült egy kicsit jobb beállításokat találni. Az első futamon sajnos húsz másodpercet elvesztegettek a csapat hibájából a versenyző cserénél a box kiállás során, így a bíztató köridők ellenére nem volt esély a dobogó közelébe férkőzni. Az utolsó körökben tudtak néhány helyezést hozni így végül a tízedik helyen találta őket a kockás zászló, ami a PRO-AM kategória második helyét is jelentette egyben.

MCSGT4Zolder2



A második futamra viszont már jóval közelebb került a cél, amit a fiuk az idei szezonra kitűztek. A 44 autót számláló mezőnyben a harmadik helyről vághattak neki a versenynek, amit Zamparini kezdett, aki elég hamar megszerezte a második helyet és azt a fiuk a versenyző csere után sem engedték ki a kezükből, így Mór Csaba másodikként és a PRO-AM kategória győzteseként száguldhatott át a célvonalon. Azt, hogy jó irányba sikerült mozdulni a beállításokkal nem csak a jó helyezés mutatja, hanem az is, hogy a fiuk néhány századmásodperc híján a verseny legjobb köridejét is majdnem megfutották.

Ahogy a színházi világban mondják, ha rosszul sikerül a főpróba, akkor remek lesz az előadás. Hát valahogy így zajlott olasz magyar kettősünk első versenyhétvégéje is! A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a csapat másik magyar tagja Fedor Tamás szerelő is rengeteget segített Csabáéknak az autó versenyképessé tételében, így a jó kis magyar csapatmunka már a második futamra meghozta a sikert.

Zolder_Race_2_Podium_v4

A fiuk nem sokáig ülhetnek a babérokon, hiszen május elején már Angliában Brands Hatcban kell újra harcba szállniuk ahol a most hétvégén legyőzött ellenfelek próbálják majd nehezíteni a dolgukat, na meg a jó öreg szeszélyes angol időjárás is okozhat meglepetéseket!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: