DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Mato Homola magasra tör a B3 Racinggel

Az egyik legtehetségesebb és legeredményesebb szlovák autóversenyző Mato Homola is a B3 Racing csapatát választotta, hogy valóra váltsa álmát és nekivágjon egy világbajnoki versenysorozatnak a TCR International Series-nek 2016-ban egy SEAT Leon Cup Racer volánja mögött.

Néhány szó a TCR-ről

A Marcello Lotti nevével fémjelzett túraautó kupasorozat, rövid történetének ellenére máris neves pilótákat tudhat soraiban, mint Gianni Morbidelli (ex F1 versenyző), Pepe Oriola vagy Stefano Comini, aki megnyerte tavaly a sorozatot.

A 2016-os versenynaptár csupa illusztris helyszínt foglal magába. Április elején kezdődik a szezon a Bahreini Forma 1-es verseny betétfutamaként. Ezután visszatér a csapat Európába és olyan nagy múltú versenypályákat látogat végig, mint a portugál Estoril, a belga Spa-Francorchamps és Olaszországban Monza. A magyar, szerb és szlovák szurkolóknak legközelebbi versenypályán június 5-én versenyeznek pilótáink az osztrák Salzburgringen. Ezt követi a németországi Oschersleben, majd Sochi Oroszországban. Ezután a csapat átrepül Ázsiába és két újabb Forma 1-es versenyhétvégén állunk rajthoz Szingapúrban és Malajziában. A versenyszezon 2 egzotikus versennyel zárul a Thaiföldön és a legendás makaói pályán.

IMG_0471 copy



Mato Homola: Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült ezt elérnünk. Az elmúlt szezon végén sorra vettük a lehetőségeinket 2016-ra és teljes mértékben bizonyos voltam abban, hogy egy világbajnoki sorozatban szeretnék versenyezni. Nem volt nehéz meghozni a döntést a dinamikusan fejlődő TCR International Series mellett, amely kiváló pilótákat tudhat versenyzői között. Az is segített a döntés meghozatalában, hogy továbbra is SEAT Leonnal versenyezhetek. Az új 2016-os SEAT Leon Cup Racer kap egy vadonatúj szekvenciális váltót, új  aerodinamikai csomagot, sokkal nagyobb fékeket, és még sok más újítást. 

Számomra ez egy hatalmas kihívás – egy új világbajnokság és érdekes, új versenypályák. A célom, hogy megmutassam, mit tudok és sikeresen képviseljem hazámat Szlovákiát és csapatom révén Magyarországot. Annak ellenére, hogy újonc leszek a világbajnokságon, annyi versenyt szeretnék nyerni, amennyit csak tudok. Én és a csapatom nagyon kíváncsian várjuk, mire vagyunk képesek, mit sikerül elérnünk. Úgy gondolom, képes vagyok rá, hogy nyerjek.

Szeretnék különleges köszönetet mondani Marcello Lottinak, Nunzia Corvinonak,  a támogatóimnak, csapatomnak és végül de nem utolsó sorban a  fantasztikus szurkolóimnak, akik hisznek bennem és támogatnak az utamon a világbajnoki cím felé.  Nélkülük nem mondhatnám most azt, hogy KÖSZÖNÖM!

IMG_0464 copy_

Bári Dávid, technikai igazgató (B3 Racing): Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan tehetséges, eredményes és ambiciózus versenyző, mint Mato Homola minket választott. Elismerés nem csak nekünk, de a magyar motorsportnak is, hogy a régió legjobb pilótái minket választanak, hogy segítsük őket a céljaikhoz vezető úton.  Az elmúlt időszakban nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy ilyen lehetőségeink legyenek és három versenyzőt indíthassunk egy nemzetközi kupasorozatban, egy világbajnokságon, köztük egy magyar pilótát is, akinek a bejelentése még egy kicsit várat magára.

A mi feladatunk, hogy olyan technikai, személyi támogatást nyújtsunk  és olyan légkört biztosítsunk mindhárom versenyzőnknek, hogy a legjobbat tudják kihozni magukból. Tanulni, fejlődni és győzni érkeztünk ebbe a sorozatba és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden szinten megfeleljünk versenyzőink, támogatóink és szurkolóink elvárásainak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: