DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

SEAT Leon EC: A címvédő győzött Estorilban

A start után az élre álló Pol Rosell könnyedén nyerte meg a SEAT EC első estorili versenyét, ezzel a címvédő idei első győzelmét aratta. A magyarok a 16. és a 19. helyen látták meg a kockás zászlót.

Magyar idő szerint szombat délután 14 órakor rajtolt el a SEAT León Eurocup első futama Estorilban. A mezőnyben Bús Edina tesztbalesete és az összetört autó miatt két magyar volt jelen: a Zengő Motorsportot képviselő Szabó Zsolt a 17., a B3 Racing Team színeiben induló Fekete Dominik a 19. helyről vághatott neki a 15 körös viadalnak. A startot egyikük sem kapta el jól: mindkét honfitársunk alaposan visszacsúszott, az első kört a 19. és a 24. pozíciókban fejezték be.

Közben az élmezőnyben is több átrendeződés történt: a sorozat történetének első női pole pozícióját szerző Lucile Cypriano már az első métereken elvesztette a vezetést, ám Manuel Giao és Stian Paulsen kakaskodását kihasználva visszajött harmadiknak a címvédő Pol Rosell és az összetettbeli éllovas Mikel Azcona mögé. Az első helyen álló spanyol lassan kezdte is leszakítani üldözőit, így a többi dobogós pozícióért zajló csata jelentette az izgalmakat a verseny középső szakaszában.

rosell_2015



Nem is unatkoztunk, hiszen Cypriano átvette a második helyet Azconától, akire igencsak rájárt a rúd, hiszen néhány kanyarral később újabb pozíciót vesztett, miután összeakaszkodott Giaóval – utóbbi ezzel ki is esett a versenyből. A dobogóért így Cypriano és Paulsen maradt harcban, s a norvég egy szép manőverrel meg is előzte ellenfelét. A közvetlen élmezőnyben már nem is történt változás: Rosell nyert Paulsen és Cypriano előtt, s a győztes a pontversenyben is átvette a vezetést az ezúttal negyedikként záró Azconától.

Ami pedig a magyar versenyzőket illeti: mindketten folyamatosan csatában voltak a középmezőny második felében, ám néhány helyezést sikerült azért előrelépniük, részben a kieséseknek is köszönhetően. Végül Szabó Zsolt a 16. helyen látta meg a kockás zászlót, míg Fekete Dominik nagy hajrát produkálva a 19. pozícióban ért célba.

A SEAT León Eurocup második portugáliai futamára vasárnap 12 órakor kerül sor, a versenyt a spanyol márkahivatalos youtube-csatornája szokás szerint élőben közvetíti majd

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: