DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Varga Racing Team: Helyzetjelentés Tunéziából

Hol a technikával, hol a természettel vívja csatáját a Varga Racing Team együttese a 2022-es Tunisia Desert Challenge-en. A különítmény tagjai remélik, hogy a váratlanul jött szerdai szünnap során sikerül minden problémát orvosolni a BMW X6 RR-en és két jól sikerült szakasszal búcsúzhatnak az afrikai derbitől.

Varga Imre és navigátora, Toma „Csimpi” József tudták, hogy nagy fába vágják a fejszéjüket a tunéziai kiruccanással. A téli időszakban az alakulat olyannyira újjáépítette a versenygépet, hogy azt szinte teljesen új konstrukciónak lehetett tekinteni a rajt előtt. Ha pedig valami nagyon új, abból a sivatag, az extrém terhelés kihozza a legapróbb gondokat is. Nem történt ez másként a magyar BMW-s formációval sem.

„Tudtuk az első pillanattól kezdve, hogy ez a verseny egyfajta bejáratás lesz azután, hogy a télen újragondoltuk és felújítottuk az autót, abban viszont természetesen reménykedtünk, hogy kevesebb nyavalyánk lesz annál, mint amit az elmúlt napokban tapasztaltunk. Az üzemanyagrendszerben egy roppant alattomos problémát kellett előbb megtalálnunk és elhárítanunk, amelynek több félbeszakított szakasz lett az ára. Más technikai gondok is adódtak, amelyeket Tomi, a főszerelőnk hősies munkával orvosolt.”

 



A szakaszok hihetetlenül nehezek. Jártam már néhányszor a Szaharában, de ez a mostani a legkeményebb kihívások közé tartozik. Arról beszélgettünk több versenyzőtárssal a táborban, hogy simán beillene egy Dakarnak is. A mai szakaszt homokvihar és biztonsági okok miatt törölték, így alkalmunk nyílt egy teljes átvizsgálást végrehajtani az autón. Szeretnénk két jól sikerült napot produkálni a végére, mert látva azt, hogy mennyire kemény a terep, talán kínálkozhat lehetőség arra is, hogy előrelépjünk az eredménylistán. Hálásan köszönjük támogatóinknak, hogy itt lehetünk, a szurkolóknak pedig azt, hogy értünk is szorítanak. Sok bátorító üzenetet kapunk, amelyek nagyon sokat jelentenek nekünk a nehezebb helyzetekben!” – mondta szerdán, a douzi szervizparkban a csapat pilótája, Varga Imre.

Két nappal a 2022-es Tunisia Desert Challenge vége előtt a Varga, Toma páros a versenyben lévő 52 egység közül a 35. helyen áll az autósok értékelésében. A különítményre csütörtökön 360, a pénteki zárónapon pedig 300 kilométernyi szelektív szakasz vár, az előrejelzések szerint mindkét menet komoly kihívás elé állítja majd a még versenyben maradt indulókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: