DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Tereprali

Lengyelországban folytatódott a tereprali-vk

Két hete még Magyarországon, most lengyel földön zajlott a terepralisok legmagasabb szintű bajnoksága, amelyen hazai sztártól kapott ki a Hungarian Baján győzedelmeskedő Nasser Al-Attiyah.

A megmérettetést ugyanis egy újabb Dakar-sztár, a lengyel Krysztof Holowczyc nyerte Minivel hazai közönsége előtt, aki a Hungarian Baján nem állt rajthoz, egy héttel ezelőtt viszont még a ralikrossz-világbajnokság norvég fordulóján vitézkedett. Ezzel a magyar versenyen győztes Nasser Al-Attiyah-t, a világkupa éllovasát 7 és fél perc különbséggel a második helyre szorította, a hazánkban második Bernhard Ten Brinke pedig harmadik lett.



Visszatért Al-Attiyah legnagyobb ellenfele is, Vlagyimir Vasziljev, aki szívműtéten esett át, ezért nem indult a Hungarian Baján. A Baja Polandet hatodik helyen zárta, lemaradása négy pont Al-Attiyah-hoz képest.

Két magyar versenyző is indult a futamon, az országos bajnokság éllovasa, Fazekas Károly 13. lett BMW-jéval, míg a Dakaron kétszer rajthoz álló Sebestyén Sándor az összetett 26. helyén zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: