DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

F1 Esports: Rasmussen győzött, Blakeley a bajnok

A McLaren Shadow versenyzőjét koronázták az F1 Esports 2022-es szezonjának királyává, miután a szezonzárón elért negyedik hely elég volt számára.

Lucas Blakeley már a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat követően a pontverseny élére állt, s az Abu Dhabi versenyhez 21 pontos előnnyel érkezett meg, ami azt jelentette számára, hogy elegendő a nyolcadik helyen célba érnie, hogy ő legyen a 2022-es bajnok.

Az előző versenyen, Sao Paulóban már megalapozta győzelmét, ahol domináns sikert aratva szerezte meg negyedik győzelmét az évben.

A pole-pozíciót – kisebb meglepetésre – Josh Idowu szerezte meg. A mellőle rajtoló Thomas Ronhaar – akinek még halovány esélyei voltak a végső győzelemre – azonnal megelőzte a piros lámpák kialvását követően, majd Frederik Rasmussen is elment a pole-pozíciós mellett, miközben Blakeley megőrizte negyedik pozícióját, ami több mint elegendő volt számára.

 

A versenyt végül Frederik Rasmussen nyerte meg, aki a 24. körben elment Ronhaar mellett, akinek ezzel véget is értek bajnoki álmai, Idowu szerezte meg a harmadik helyet, míg Lucas Blakeley negyedik helyével megnyerte a 2022-es F1 Esports Pro Series bajnoki címét. A csapatok bajnokságát a McLaren már korábban bebiztosította, a második helyen a Red Bull, a harmadikon a Haas zárta az idényt.

 

A bajnokság végeredménye:

 

1. Lucas Blakeley 181 pont

2. Frederik Rasmussen 173

3. Thomas Ronhaar 165

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: