DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Amerika után Ausztráliát is meghódította Norris

A sokak által legjobbnak tartott virtuális sorozat, a Supercars mezőnyében vendégszerepelt Lando Norris, ráadásul a lépés is kijött neki, és futamot nyert az austini pályán.

Az ausztrál autósport királykategóriája, a Supercars e-széria színvonaláról sokat elmond, hogy korábban Max Verstappen vendégszerepelt a gyakorlatilag teljes mezőnyt felvonultató iRacing-sorozatban, múlt héten, a spái versenyen pedig Lando Norris csatlakozott szabadkártyásként. A fordulóról egy dobogóval távozott, így a soron következő futamra is meghívást kapott, melynek helyszíne Austin volt. 

Norris komolyan vette az akklimatizálódást, még – ahogy közösségi csatornáján látható és hallható – az ausztrál akcentust is tanulgatta. Az első futamon nem volt szerencséje, a versenyen áthajtásos büntetés kapott, majd kiesett, a második, fordított rajtrácsos menetben viszont futamgyőzelmet szerzett Cameron Waters előtt, első nem ausztrál versenyzőként az e-szériában. A harmadik futamról kilencedik pozícióval távozott.

A COTA eddig szerencsés helyszín Norris számára: a texasi pálya virtuális változatán nyert áprilisban IndyCar-futamot, első próbálkozásra a sorozatban. A soron következő állomásról, Indyről már nincsenek kellemes emlékei, ütközése a sportszerűtlenül viselkedő Simon Pagenaud-val nagy port kavart.

A Supercars e-széria hatodik fordulója teljes hosszában (három futammal):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: