DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Első nekifutásra elverte a teljes IndyCar-mezőnyt Lando Norris

Vendégként szerepelt a brit F1-es a tengerentúli bajnokság e-sport szériájában, amelynek különlegessége, hogy a valódi rajtrács minden versenyzője indul.

A természetesen McLaren-színekben versenyző Norris már az edzés és időmérő során is remekelt a virtuális Austinban, a széria ötödik fordulóján, és megszerezte a pole-pozíciót a 33 induló között. Az IndyCar iRacing sorozatát azért szokták dicsérni, mert gyakorlatilag a teljes valódi mezőny szerepel benne, akiket néhány meghívott nagyágyú egészít ki.

A fiatal brit megforgott a verseny során, így nagy küzdelem árán kellett visszakapaszkodnia az első helyre. A vezetést úgy vette át, hogy Felix Rosenqvist megpördült előtte: a svéd kis híján elsodorta Norrist. Szintén McLarennel Pato O’Ward lett a második, Rosenqvist pedig harmadik a 32 körös futamon.

Norris a következő, indianapolisi iRacing-futamon is rajthoz tervez állni, bár oválpályákon kevesebb virtuális tapasztalata van. A versenyzőnek ráadásul ahhoz is megjött a kedve, hogy egyszer az Indy 500-ra – a valódi versenyre – is benevezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: